@-GRIS 3 juli 2015
Senaste uppdatering gjord1 3 juli 23,40
Klicka för veckans senaste notering
Klicka här för nästa veckas notering
(Dateras endast upp torsdagar och fredagar)
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90
Klicka här för annonspriser!Erfaren
djurskötare/traktorförare
sökes till vår 300 suggors integrerade besättning.
Svar till
Björn Gerstädt 070-5441016
gerstadt@telia.com

Slaktsvins-
stall uthyres

1200 platser, 3 avdelningar, blötutfodring, nyare inredning
vid Klippan, Skåne
443030@telia.com
070-4955578


Nu har vi tröttnat
Vi lägger av!
• Beg Ramsta tvättrobot
• 6 st 17 m3 glasfibersilos
m skruv & motorer
• Massor av beg & nytt
• Funki torrutfodring
• Flygt gödselpump,
renoverad för 40 000 i år.
• Doserare, elektronik,
ställdon  m m, m m.
0708-431 248 eller patrik@staket.com.

Brotorps
Lantbruk
söker:
• Kvarnanläggning
• Portionerare eller dyl
• Doserare
• Elektronik
• Allt inom foder till gris för uppdatering av befintlig anläggning.

Kontakta:
Henric Dahlin
0703224556


Ska du sluta
med smågrisar?
I så fall är vi intresserade att köpa dina livdjur! Allt från gyltor till 5e-grisare
är intressant.
Provtagning tillkommer.

Kontakta:
Brotorps Lantbruk
Henric
0703224556

Senaste nytt om marknaden och priser
Ginsten höjer 20 öre v 28 pga vackra vädret = ökad efterfrågan!
Ginsten sätter nästa vecka igång en ny omgång höjningar av grispriset, grundat på att det äntligen blev sommar och väder för grillning. Det är helt den ökade försäljningen av detaljer som gör att priset kan höjas, enligt Bengt-Göran Bengtsson, Ginsten.
Men höjningen sätter också fokus på den svenska tabellen över grispriserna. Det skiljer nu hela 50 öre mellan Ginsten och närmaste konkurrenterna KLS Ugglarps och Dalsjöfors. Och det skiljer, hör och häpna och fundera, mer än en hel krona, 1,10 kr, till det slakteri som en gång i tiden var marknadsledare i Sverige, Scan. Man kan fundera på hur det är möjligt med så stor prisskillnad, på samma marknad!!?
Ginsten kan ju knappast ha fel prissättning? Då skulle inte slakteriet öka slakten varje år och leva och blomstra. Det måste i stället vara fel vid de slakterier som inte hänger med i prisutvecklingen!!? Särskilt Scan, alltså. 1,10 kr för samma gris.
Scan är jätteduktiga med produktutvecklingen, det vill jag understryka, och har en lång lista med intressanta produkter, inte minst korvar. Men varför är man inte lika duktiga mot leverantörerna? 1,10 kr i skillnad är oanständigt! Höj grispriset!!
Jag tycker att Scan ska anta en utmaning mot sig själv, att bli lika duktiga mot leverantörerna som mot konsumenterna. Det finns utrymme på båda sidorna!
De övriga slakterierna i Sverige har oförändrat.
Det har denna vecka gått att sälja så mycket svenskt griskött som helst. Det är tillförseln som sätter gränserna, säger både Ginsten och Skövde. Men medan Ginsten inte ser någon bortre gräns för vad som går att sälja, säger Skövde att deras marknadsområde inte ligger i turiststråken just nu. Stockholm är inte turiststråket som säljer griskött, men det är Västkusten i dessa dagar.
Danmark sänker 20 øre v 28, nu när solen skiner som mest. Solen bidrar till danska priset, skriver Danish Crown, men orkar inte helt neutralisera så stora prisdämpande faktorer som t ex tysk industrisemester.
Nu är tyska knorrpremien godkänd av EU! Det är ganska många år sedan jag skrev om en ev tysk premie på grisar som har knorren kvar när den slaktas. Nu meddelar EU att det är ok med att betala ut en premie för grisar som har knorren kvar när den slaktas. 16,50 €, drygt 150 kr, blir premien och minst 70 % av grisarna i leveransen ska ha svansarna okuperade. Lantbruksministern i NiederSachsen får nu alltså igenom sitt förslag.
Statsfinansierat djurplågeri, kallar man den nya premien i Danmark, eftersom man anser att okuperade initierar svansbitning.
Som jag berättat tidigare, i olika former, kryper sanningens minut allt närmare i bl a Danmark, dvs den tid då även danskar tvingas följa trenden i djurvälfärden. Tyska Lidl, Alde m fl livsmedelskedjor engagerar sig ganska långtgående i djurskyddsfrågorna med bl a ekonomiska bidrag till svenskmodell-liknande program och senast meddelade Ikea och Volkswagen i form av annonser utefter de stora vägarna, att man stöder kampanjen. Det finns även program i Holland och Belgien där marknadens aktörer ger bidrag t ex till smärtfri kastrering. I USA startas program för minskad användning av antibiotika.
Danmark gör också insatser för djurvälfärden, t ex Bornholms-försöken, men jag ställer mig frågan hur länge en av världens största grisexportörer ska stå emot marknadstrenden?! Det som bromsar är den stora exporten av griskött till alla världens hörn och i många länder är det lågt pris som gäller, framför knorrar, halm i boxen, gott om utrymme, samt annat som vi i västvärlden sätter plusvärden för.
Danish Crown-ägda KLS Ugglarps och nu delvis ägda Dalsjöfors kan det här med välfärdsprogram. Danish Crown har således kunskapen och erfarenheten inom väggarna! Så det är inte där problemet ligger.
Försäljning av efterbörder, sedan suggorna grisat, kan ge 100 danska kronor i ökat TB, läser jag i Hyologisk. Det finns företag som köper upp frysta efterbörder, exporterar dem till Kina, men inte för att ätas, utan för produktion av mediciner. Ja varför inte ta vara på 125 svenska kronor per griskull, som annars rinner ut i gödselrännan? Annars kanske något för kaffekassan i en besättning med 1000 grisningar per år? Dom pengarna kan man ha mycket roligt för, om nu någon skulle tycka det är slasket merarbete att stoppa efterbörderna i en plastpåse och lägga i en frysbox.
En så här stor besättning, Nya Wärslätt, byter innehavare nästa år, kan du läsa här intill i en annons.
Det strömmar nu in ändringar av emailadresser. Tele2 håller på att avveckla sin mailserver, och många som haft email-konto via LRF måste hitta ny leverantör. Men en del har lrf.se-adresser kvar. Skicka din nya mailadress innan @-GRIS försvinner ur mailboxen!
Passa på att grilla, när vädret är så fint! Finare väder än i kväll blir det inte! /LG 150703Marknadskommentarer
HKScan Agri
Europa fortsätter att påverka vår marknad och prissättning och läget på europamarknaden återspeglas i Danmarks prissänkning på gris. Vår notering oförändrad vecka 29.


KLS Ugglarps
-

Ginsten Slakteri
Bengt-Göran Bengtsson: --Grisprodukterna är slutsålda och går åt som smör i solsken. Om vi haft fler grisar att slakta, har de säkert också sålts slut. Smågrisarna är i relativt bra balans.


Dalsjöfors Kött
Cato Gustafsson: -Nu ökar försäljningen av grillrelaterade produkter, drivet av det fina vädret. Priserna är oförändrade, det är balans för slakt och smågrisar.

Skövde Slakteri:
Ove Konradsson: -Det har gått bra att sälja den här veckan, men vi är ju inte verksamma i de stora turistbältena. Det är brist på grisar, eftersom vi skulle kunna sälja mer den här veckan. Det är lite brist på smågrisar.


Dahlbergs Slakteri
Håkan Alqvist: -

Moab (Förädlar Dahlbergs slaktdjur.) Michael Oldin: -


Österbottens Kött
Tom Åstrand: -

Sveriges Grisföretagare
Mattias Espert: -


Danish Crown
Sommaren är kommen till Danmark, men det hänger fortsatt en kall bris över den europeiska marknaden för färskt griskött.
-Vi upplever två motsatta påverkan för ögonblicket. Det är fortsatt riktigt stort utbud av griskött på marknaden och samtidigt är flera delstater i Tyskland på väg till semester. Omvänt är vädret i hela norra Europa äntligen vackert och det ger helt som väntat en bättre efterfrågan. Men det har endast i mindre omfattning begränsat prisfallen, säger Søren Tinggaard, som är underdirektör i Danish Crowns exportavdelning.
Just nu är det fortsatt press på både framändar, bog, karré, kotlett och skinka på den europeiska marknaden. Avsättningen av bacon till England är dock fortfarande stabil.
-Vi ser några tecken på att priserna är på väg att stabilisera sig. Samtidigt kan vi endast hoppas att värmen fortsätter de kommande veckorna. Det påverkar nämligen utbudet av levande grisar, som ju alltid minskar under varma perioder. Då kan balansen på marknaden snabbt bli upprättad igen, säger Søren Tinggaard.
Avsättningen till länder utanför Europa är fortsatt stabil.


ISN, Tyskland
Tyskland gör EUs grismarknad osäker
I veckan trappades osäkerheten på grismarknaden i EU upp ännu mer. De flesta länders priser har dock nått botten nu. Efter en turbulent vecka, där många slakterier i Tyskland satte sina egna priser oberoende av den offentliga noteringen, slog sänkningen med 9 cent ner som en blixt. I varje fall kände man så i många EU-länder. Österrike, Belgien och Holland följde med ner till en allvarlig nivå. En otäck kommentar från Österrike var att Tyskland krossar den paneuropeiska prisstrukturen. Danska priset kunde inte heller stå emot trycket.
Stabila priser visades i Spanien, Irland och Frankrike. Priset hade väntats stiga i Frankrike, men eftersom endast en av de franska livsmedelskedjorna höll sig till de avtalade högre priserna, blev det ett oförändrat pris. Det franska slakteriet är ganska glada över detta, eftersom man är under stark press från Tyskland och andra länder.
Tendens på tyska marknaden: I början av den nya veckan ser grismarknaden ut att vara mycket mindre under press än förra weekenden. Utbud och efterfrågan på grisar balanserar och det syns flera tecken på stabilt pris. Redan i fredags visade grisbörsen på internet att marknaden höll en låg men stabil nivå.

Debatt
Välkomna att göra inlägg i debatten om grisnäringen!

Bloggat
För att läsa hela innehållet i bloggen, klicka på blå texten!


Grisgeneralen
Klicka HÄR

Finska smågrisar till Sverige för uppfödning
HK Scan leker med elden då de har för avsikt att frakta finska smågrisar till slaktsvinsuppfödare i Sverige för uppfödning för att återtransportera grisarna då de uppnått slaktvikt och slakta grisarna i Finland. Hur vettigt är detta? Vi vet att i Finland har man ofta fina grisar med god lunghälsa, men man är inte MRSA-fria i Finland.
Risken för smittor till eventuella grannar är uppenbar. Tänk på veterinärer, fodertransporter, hantverkare, kadaverbilar, råttor och katter som springer mellan olika gårdar, etc. Alla dessa är ju potentiella smittbärare.
Om detta tillåts i Sverige så kan det ju i förlängningen innebära att samma förfaringssätt kan uppstå till Danmark. Danska smågrisar till uppfödare i Skåne för att transporteras till Ringstedt i Danmark för slakt.
Kommer berörda myndigheter och sammanslutningar blunda för även detta då vet inte jag hur vi ska se på HELSVENSK grisproduktion i framtiden.

Bengts sporadiska blogg
Klicka HÄR
-

Gunnelas blogg
Klicka HÄR

D

Blogga du
också – jag hjälper dig!
Starta en blogg om grisnäringen, så får du en länk i @-GRIS! Passar ämnet, kan jag lägga in hela inlägget här ovan.
Jag hjälper dig igång och publicerar. Jag lägger bloggen på GrisPortalen.
Skriv vad du tycker om grisar, grisproduktion, slakterier, m m!


Skicka dina kommentarer och debattinlägg till gris@agrar.se.
Läs tidigare kommentarer från grisuppfödare på denna länk.

Läs senaste nytt på
GrisPortalen


Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090
gris@agrar.se

Grispriserna vecka 28

Uthyres/utarrenderas:
Smågrisuppfödning
(400 suggor +)
På gården Nya Wärslätt, tillhörande Trolleholms Gods, uthyres anläggning för produktion av smågrisar. Bostad, halmvärmeanläggning, tork.Tillträde 15/3 2016.
Anläggningen rymmer i dag ca 400 suggor och rekrytering. Förberedd och miljötillstånd för utökning till ca 600 suggor. Goda resultat idag.
Tillhörande jordbruksmark kan ev ingå i arrendet.
Trolleholms Gods AB
Trolleholms godskontor
268 90 SVALÖV
emm@trolleholmsgods.se www.trolleholmsgods.se

Klicka för mer info i annonsen!

Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 28 v 27 v 26 v 25
Ginsten Slakteri 75,0-99,9 15,80 15,60 15,60 15,60
KLS Ugglarps Topp* 70-96,9 15,30 15,30 15,30 15,30
Dalsjöfors 75-99,9 15,30 15,30 15,30 15,30
Dahlbergs 76-93,9 15,20 15,20 15,20 15,00
Skövde Plus ** 75-99,9 15,20 15,20 15,20 14,70
HKScan Agri *** 70-99,9 14,60 14,60 14,60 14,60
Lövsta Kött snitt 88 13,75 13,75 13,75 13,75
KLS Ugglarps Grund 70-96,9 12,60 12,60 12,60 12,60
Nyhléns & Hugos. avt flexibla - - - -
Avdrag
KLS Uggl. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej integrerad
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
-
Balansen i slakten
SLS/Scan
-
- - - -
KLS Ugglarps
-
- - - -
Skövde Slakteri
-
brist balans brist brist
Dalsjöfors Slakteri
-
- balans balans balans
Dahlbergs Slakteri
-
- balans balans brist
Ginsten
brist balans balans balans
Gröna siffror = överst, Röda = brist Svart = balans.
* Gäller endast i kombination med tecknat KLS Ugglarps Leveranskontrakt Slaktgris och med tillhörande ordinarie veckoleveranstillägg.
**= Tillägg: 2500-3999 grisar +0,15 kr/kg, 4000-4999 +0,30 kr/kg, >5000 +0,45 kr/kg. Alla har ett garantipris, se nedan.
***= Gäller Scan-avtal tecknade efter 1 november 2013


Slaktsvin, golvpriser för leverantörer med kontrakt
Slakteri Viktgr, kött-%
Pris
Gäller från - till
Skövde Plus* bästa vikt, 58 %
14,50
hela 2015
* Garantipriset gälleroavsett vilka grisar som levereras. Guldgris ger tillägg.
Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg val. v 28 v 27 v 26
11,65 Danish Crown 70,0–94,9 dkr 9,40 9,60 9,80
26,18 Nortura 67,1–95,0a nkr 24,94 24,95 24,85
? HK Agri rybsgris 76 – 92,5b euro heml heml heml
? HK Agri grund 76 – 92,5b euro heml heml heml
? Atria Premium+ 78 – 98 euro - - -
13,42 Snellmans 90 – 105 euro 1,45 1,45 1,45
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter. 60 % kött. +40 øre. per kött%. Noroc-korsning +70 øre per kg.
b) Avräkning sker vid 60 % kött. Priset inkluderar inte tillägg.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Verklig notering kan beräknas till 10 - 15 öre mindre. Exkl efterlikvid.
b)LSOs pris visar från 30/4 2010 grundpris + Primustillägg + nättillägg + effektivieringstillägg, som i princip alla uppfödare har.

Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 28 v 27 v 26 v 25 v 24
1 jul Landsnotering* euro euro euro euro euro
12,96 Tyskland, 56 % 1,40 1,40 1,49 1,53 1,48
- D:o svenska*** - - - - -
30 jun jämförbara**
16,32 England - 1,783 1,820 1,779 1,749
15,41 Spanien - 1,665 1,669 1,659 1,619
14,38 Italien - 1,553 1,539 1,543 1,491
14,32 Frankrike - 1,547 1,546 1,511 1,469
13,41 Irland - 1,449 1,449 1,478 1,440
13,09 Danmark - 1,414 1,441 1,441 1,414
12,46 Tyskland - 1,346 1,436 1,476 1,426
13,14 Polen - - 1,420 1,388 1,348
13,14 Tjeckien - - - 1,456 1,398
11,98 Österrike - 1,294 1,376 1,396 1,345
11,78 Belgien - 1,273 1,347 1,384 1,347
11,60 Holland - 1,253 1,310 1,396 1,348
* Alla tyska grisföretagare får 2 - 3 cent extra när de uppfyller QS en certifiering för lantbruket (branschkrav).
** Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte.
Förutom vid ändrade noteringar, kan siffrorna påverkas av svängningar i kurser på valutorna. Korrigeringar kan även ske i efterhand. Noteringarna kan jämföras med varandra. Enl ISN. Korrigeringsparametrarna ändrade 100803.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 - 3 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.
*** Fler och större avddrag kan göra att avräknade priset på svenska grisar blir någon krona under angivna pris.
Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.

Auktionsdag
3 juli
30 juni
16 juni
12 juni
Utbud
1745
3220
2940
1896
Sålda
1745
1440
2220
1456
Medelpris, euro
1,46
1,44
1,57
1,60
Lägst
1,43
1,43
1,56
1,57
Högst
1,47
1,45
1,59
1,62
Medelpris, skr
13,51
14,49
14,49
14,92

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 6,20 kr, galtar 4,20 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 28 v 27 v 26 v 25
Knorrevången Fri vikt, klass** 9,00 9,00 9,00 9,00
Skövde 140- 8,75 8,75 8,75 8,75
Ginsten 140,1 kg- 7,50 7,50 7,50 7,50
Dalsjöfors 58% 7,05 7,05 6,65 6,65
Dahlbergs 140- 7,00 7,00 7,00 7,00
KLS Ugglarps 140- 7,10 7,10 6,60 6,60
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 6,20 6,20 6,20 6,20
HKScan Agri 140- 6,00 6,00 6,00 6,00
Nyhléns & Hugoson 140- - - - -
Galtar
Knorrevången Fri vikt, klass** 5,00 5,00 5,00 5,00
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 4,20 4,20 4,20 4,20
Dalsjöfors oflådd 2,70 2,70 2,70 2,70
HKScan Agri oflådd 2,67 2,67 2,67 2,67
Skövde oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
KLS Ugglarps oflådd 2,30 2,30 2,30 2,30
Dahlbergs oflådd 2,15 2,15 2,15 2,15
* Gäller endast hela lass från en lastplats, linje söder om Göteborg.
** Fritt din gård


Slaktsuggor och galtar
samt grillgrisar (brockgrisar)
köpes varje vecka. Fritt gård.
Suggor 9,00, galtar 5,00 kr/kg. Fri vikt och klass.
Vi slaktar i Sverige!
Knorrevången Slakt AB
044-42080 info@knorrevangen.se
Transportör Alexander Månsson 070-323 11 61

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 28 v 27 v 26
5,95
Danish Crown 129,9 kg- dkr 4,80 4,80 5,20
14,62
Nortura Fri vikta nkr 13,93 13,93 13,94
Finland
8,14
Snellmans Fri vikt, E euro 0,88 0,88 0,88
?
HK Agrii Fri vikt, E euro heml heml heml
?
Österbottens Fri vikt, E euro 0,34 0,34 0,34
Tyskland
8,79
VEZG 56 %b euro 0,95 1,01 1,01
Galtar
4,71
Danish Crown 109,9 kg- dkr 3,80 3,80 4,20
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter.
b) Priset gäller på gården.

Viktigaste valutorna
Torsdagar v 27 v 26 v 25 v 24 v 23 v 22 v 21
Pund
13,06
12,92
12,82
12,77
12,73
13,02
13,03
Dollar 8,36 8,24 8,11 8,27 8,31 8,41 8,47
Euro 9,26 9,23 9,20 9,33 9,35 9,24 9,27
Dansk 1,24 1,23 1,23 1,25 1,25 1,24 1,24
Norsk 1,05 1,05 1,06 1,06 1,06 1,09 1,09
Yen 6,78 6,66 6,59 6,70 6,69 6,91 6,85
Priset på valutor i skr. Grön = valutan är dyrare. Röd = valutan är billigare.

Smågrisar, Sverige
Vecka v 28 v 27 v 26 v 25
Slakteri
kr/kg
kr/kg
kr/kg
kr/kg
KLS Ugglarps
Grund 23 kg 21,30 21,30 21,30 21,30
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Ej GMO-fria, per gris -8 kr -8 kr -8 kr -8 kr
Ginsten Slakt 1
Smågrisar, 23 kg 20,50 20,50 20,50 20,50
Dito PMWS-vaccinerade + 20 kr + 20 kr + 20 kr + 20 kr
Skövde Slakteri
SwedeHam+, 23 kg 20,25 20,25 20,25 20,25
Dito PMWS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dahlbergs
Särklass D, mell. 23 kg 20,50 20,50 20,50 20,00
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
-
kr/gris kr/gris kr/gris kr/gris
Dalsjöfors Kött 2
Smågris inkl PMWS 30 kg 590 590 590 590
Ej vaccinerade -30 -30 -30 -30
HKScan Agri
Plus 30 kg 505 505 505 505
Marknadstillägg/avdrag +20 +20 +20 +20
Ej PMWS-vaccinerade4 -30 kr -30 kr -30 kr -30 kr
-
Balans i förmedling
Scan - - - -
KLS Ugglarps - - - -
Skövde Slakteri balans balans balans balans
Dalsjöfors Kött balans balans balans brist
Dahlbergs Slakteri balans balans balans balans
Ginsten balans balans balans balans
-
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överst, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 50 kr möjliga
4 Tillägg gäller förmedling, vid mellangårds avtalar parterna.
5 Över 30 kg + 5 kr, under -10 kr per kg. Marknaden sätter priset, dvs priset som anges är det som marknaden indikerar just nu.
6 Södra Sverige, danska kronor

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 28 v 27 v 26 v 25 v 24
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
246
Basis 7 kg 199 205 213 213 207
427
Basis 30 kg 346 355 363 363 354
252
SPF+Myc 7 kg 204 210 218 218 212
435
SPF+Myc 30 kg 351 360 368 368 359
257
SPF 7 kg 208 214 222 222 216
440
SPF 30 kg 355 364 372 372 363
1248
Økologi 30 kg 1007 1013 1019 1019 1012
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
924
25-kilos Helsegris 880 880 880 880 880
HK Agri euro euro euro euro euro
?
25-kg, Priimuus heml heml heml heml heml
Snellmans
574
Klass S40, 30 kg* 62 62 62 62 62
Tyskland
403
VEZG 28 kg 43,60 47 50 50 50
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.