@-GRIS 10 juli 2015
Senaste uppdatering gjord1 15 juli 20,40
Klicka för veckans senaste notering
Klicka här för nästa veckas notering
(Dateras endast upp torsdagar och fredagar)
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90
Klicka här för annonspriser!Erfaren
djurskötare/traktorförare
sökes till vår 300 suggors integrerade besättning.
Svar till
Björn Gerstädt 070-5441016
gerstadt@telia.com

Slaktsvins-
stall uthyres

1200 platser, 3 avdelningar, blötutfodring, nyare inredning
vid Klippan, Skåne
443030@telia.com
070-4955578


Nu har vi tröttnat
Vi lägger av!
• Beg Ramsta tvättrobot
• 6 st 17 m3 glasfibersilos
m skruv & motorer
• Massor av beg & nytt
• Funki torrutfodring
• Flygt gödselpump,
renoverad för 40 000 i år.
• Doserare, elektronik,
ställdon  m m, m m.
0708-431 248 eller patrik@staket.com.

Brotorps
Lantbruk
söker:
• Kvarnanläggning
• Portionerare eller dyl
• Doserare
• Elektronik
• Allt inom foder till gris för uppdatering av befintlig anläggning.

Kontakta:
Henric Dahlin
0703224556


Ska du sluta
med smågrisar?
I så fall är vi intresserade att köpa dina livdjur! Allt från gyltor till 5e-grisare
är intressant.
Provtagning tillkommer.

Kontakta:
Brotorps Lantbruk
Henric
0703224556

Senaste nytt om marknaden och priser
Ginsten höjer igen v 29 - nu med 40 öre!
Ginsten inför ett marknadstillägg v 29 på 40 öre. Det innebär att höjningen blir 60 öre på två veckor och nya priset blir 16,20 kr. Dalsjöfors och KLS Ugglarps höjer 20 öre.
Ginsten väljer att kalla senaste höjningen marknadstillägg, eftersom det är satt att finnas under tre veckor 29 till 31. Det upphör sedan automatiskt när turisterna åker hem.
-Det är den stora efterfrågan på griskött i "semesterbältet" som gör höjningen möjlig, säger Bengt-Göran Bengtsson, Ginsten. Vi kan sälja mer griskött än vi slaktar, så vi tar gärna emot fler slaktgrisar.
Än en gång ser vi hur otroligt viktig efterfrågan är och att kunna sälja så många detaljer som möjligt. 60 öre mer till grisföretagarna när solen skiner på badgästerna, alltså.
Det stora tyska slaktföretaget Tönnies meddelade i mars 2011 att man tänkte köpa en kontrollandel i konkurrenten Tummel. Nu i juli 2015 kom slutliga domen: Avslag, Tönnies får inte köpa sig större. Slakteriet hade redan före 2011 alltför stor makt över marknaden för suggor och fick inte rubba konkurrensen.
Ett stort grattis till Gunnela Ståhle, som utnämns till hedersdoktor vid SLU!
I torsdags medförde ett åsknedslag att alla telefoner slogs ut och internet släcktes. Telia lovade reparation tidigast 15 juli, eftersom det var många telefonlinjer att laga. Utbyggnaden av fiber pågår, så förhoppningsvis är det snart slut med dessa känsliga koppartrådar i marken. /LG 150710Marknadskommentarer
HKScan Agri
Solen och värmen kom. Den blev tyvärr inte så långvarig. Vilket gör att grillen går lite trögt. Europa fortsätter att påverka vår marknad och prissättning och läget på europamarknaden återspeglas i Danmarks prissänkning på gris. Vår notering oförändrad vecka 29.


KLS Ugglarps
-

Ginsten Slakteri
Bengt-Göran Bengtsson: -Det är fortsatt mycket god efterfrågan på griskött i semesterbältet. Vi förväntar oss att detta fortsätter de närmaste veckorna. Därför inför vi ett marknadstillägg på 40 öre per kilo vecka 29 - 31. Vi har ökat behov av grisar dessa veckor. Smågrisarna är i balans.


Dalsjöfors Kött
Cato Gustafsson: -Kapaciteten i produktionen är utnyttjad till 100 % - och allt säljs. Förra veckans varma och fina väder fick igång grillningen för fullt. Det gick ut 90 ton, enbart kryddat och marinerat grillkött. Dessutom andra produkter. Man kan verkligen säga att vädret påverkar försäljningen.
-Det var lite minskad efterfrågan i början av veckan, men när prognoserna för vädret till helgen såg bättre ut, drog försäljningen igång riktigt bra en bit in i veckan. Även denna vecka blev alltså bra. Vi höjer grispriset med 20 öre. Suggorna är oförändrade och smågrisarna väntar vi med någon vecka till. Det är balans för smågrisarna och eftersom vi inte kan slakta mer, är det balans även i slakten.

Skövde Slakteri:
Ove Konradsson: -Veckan har varit "så där". Det har regnat och eftersom vi är ett inlandsslakteri, men en marknad utan många turister är juli traditionellt en svag månad.
-Jag har varit i Danmark nyligen och där sa slaktarna att vissa gångna perioder varit en katastrof. Det är stora överskott i Europa och ingen fart på grillsäsongen.


Dahlbergs Slakteri
Håkan Alqvist: -

Moab (Förädlar Dahlbergs slaktdjur.) Michael Oldin: -


Österbottens Kött
Tom Åstrand: -

Sveriges Grisföretagare
Mattias Espert: -


Danish Crown
Medan vädret i Danmark mest liknar höst, breder sommarstämningen ut sig på de flesta europeiska marknaderna för färskt kött. Såväl efterfrågan som priserna rör sig mycket litet.
-Efterfrågan är fortsatt liten, men den senaste varma perioden ger ett litet mindre utbud, som tillsammans med semesterstämningen hos kunderna, lägger en dämpande hand över den prismässiga uppgången, säger Søren Tinggaard, som är underdirektör i Danish Crowns exportavdelning.
Det är fortsatt god avsättning på baconprodukter i England, liksom att avsättningen till Kina är tillfredsställande. Japan är oförändrad i förhållande till de senaste veckorna.


ISN, Tyskland
Botten är nådd
Efter den prismässiga chockvågen i Europa är marknaderna för grisar i stånd att stabilisera sig igen. Efter att Tyskland hade visat riktningen med ett oförändrat pris, har de flesta marknaderna följt efter den tyska signalen. Det soliga vädret satte fart på efterfrågan griskött. Särskilt efter att efterfrågan på grillprodukter i juni var trög, totalt sett. Dessutom blev kött från den privata inlagringen särskilt i Spanien och Danmark pressat ut på marknaden som ett ytterligare utbud. Det medverkade till att pressa köttpriserna i hela Europa till bottennivå. Åter visade det sig att instrumentet "privat inlagring" gör mer skada än nytta. Man hoppas att de ansvariga i Bryssel tar lärdom av detta!
I södra Europa pekar tecknen i riktning markant stigande grispriser. För det första väntar man en stigande efterfrågan som följd av de många turisterna. För det andra borde utbudet falla de kommande veckorna. Redan nu kan man se en fallande slaktvikt, eftersom grisarna växer betydligt långsammare vid höga temperaturer.
Tendens på tyska marknaden: Nu är utbudspucklarna helt avvecklade och slaktarna rapporterar om ett fortsatt fallande utbud av slaktgrisar. Värmen de senaste dagarna resulterade i en markant lägre tillväxt i stallarna. Således väntas även slaktvikterna falla.

Debatt
Välkomna att göra inlägg i debatten om grisnäringen!

Bloggat
För att läsa hela innehållet i bloggen, klicka på blå texten!


Grisgeneralen
Klicka HÄR

Grisgeneralen jubilerar
I och med detta inlägg så är det inlägg 200. Mer än 200 personer går in på bloggen och läser varje inlägg. Besök ifrån mer än 40 länder under den tid bloggen har verkat. Därtill lägger vi att ännu fler läser bloggen via Lannhards Grisportalen.
I början då bloggen debuterade fanns det flera som ville se att bloggen försvinna så fort som möjligt. Dessa belackare återfanns ibland slakterifolk. Jag kan ha förståelse för kritiken men sanningar gör ju ont och enskilda personer som omnämnts hade gjort sig förtjänta av att omskrivas i bloggen. Jag har även blivit hotad vad gäller min produktion av grisar.
Jag skriver om saker som kommer till min kännedom som grisproducent och som engagerar mig och då är det bra att rensa tankarna genom att skriva av sig sina funderingar.
Även i fortsättningen kommer jag att finnas som en fri röst i min blogg. Som tur är så är yttrandefriheten en grundlagsskyddad rättighet.
Häng med bloggen även framöver!

Bengts sporadiska blogg
Klicka HÄR
-

Gunnelas blogg
Klicka HÄR

Bloggare och samhällsdebattör
I förra veckan gick SLU ut med pressmedelandet om årets hedersdoktorer. Jag hade i slutet av maj fått ett fantastiskt samtal från Karin Östensson, dekanus för fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Jag blev överväldigad och jublande glad. Motiveringen: ”Du har blivit utnämnd till agronomie hedersdoktor vid fakulteten för veterinärmedicin och husdjurs-vetenskap, SLU, för ditt enastående arbete och engagemang samt att du är en stor inspirationskälla för både forskare och studenter vid vår fakultet”. Att bli hedersdoktor är ofattbart, fantastiskt uppmuntrande, men också förpliktigande, inte minst med tanke på motiveringen. Nu våndas jag över titel och högtidsföreläsning den 2 oktober.
En informatör på SLU, som ringde mig under Almedalen hade letat upp att jag hade suttit ordförande i EU-kommissionens Standing Group on Animal Welfare. Det var en kort, men spännande upplevelse 1999- 2002. Att i pressmeddelandet bli utnämnd till bloggare och samhällsdebattör gillar jag skarpt. Det väl precis vad jag vill vara, förutom hedersuppdraget att vara ordförande för föreningen Vi Konsumenter. Det enda som brukar imponera på den unga generationen är att jag bloggat sedan 2006. Det är Anna Wahlbergs, då informationsansvarig på Svenskt Sigill, förtjänst. PR-konsulten sa att jag borde starta blogg. Nu är jag uppe i 849 inlägg! Blogg och twitter är fantastiska instrument för att föra debatt och få inspel. Mycket hedrande är att bli rankad bland de 25 viktigaste bloggarna som ger avtryck av tidningen Miljöaktuellt. Med åren har jag vidgat ramarna och engagerat mig i olika aspekter av hållbar produktion och konsumtion. Men utan samarbete med alla fantastiska samarbetspartners hade vi inte lyckats lyfta alla angelägna frågor. Tack Sveriges Konsumenter, Medveten Konsumtion, WWF, Naturskyddsföreningen, World Animal Protection, Djurskyddet Sverige, Svenska Djurskyddsföreningen, Johan Beck-Friis och Bo Algers. Ett speciellt stort tack också till Jenny Lundström och till Helena Röcklinsberg och Margareta Steen, som förslagsställare på SLU. Nu strömmar gratulationerna in. Det värmer så oerhört. Det som gläder mest är kanske ändå Alexander, som stolt son på twitter.

Blogga du
också – jag hjälper dig!
Starta en blogg om grisnäringen, så får du en länk i @-GRIS! Passar ämnet, kan jag lägga in hela inlägget här ovan.
Jag hjälper dig igång och publicerar. Jag lägger bloggen på GrisPortalen.
Skriv vad du tycker om grisar, grisproduktion, slakterier, m m!


Skicka dina kommentarer och debattinlägg till gris@agrar.se.
Läs tidigare kommentarer från grisuppfödare på denna länk.

Läs senaste nytt på
GrisPortalen


Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090
gris@agrar.se

Grispriserna vecka 29

Uthyres/utarrenderas:
Smågrisuppfödning
(400 suggor +)
På gården Nya Wärslätt, tillhörande Trolleholms Gods, uthyres anläggning för produktion av smågrisar. Bostad, halmvärmeanläggning, tork.Tillträde 15/3 2016.
Anläggningen rymmer i dag ca 400 suggor och rekrytering. Förberedd och miljötillstånd för utökning till ca 600 suggor. Goda resultat idag.
Tillhörande jordbruksmark kan ev ingå i arrendet.
Trolleholms Gods AB
Trolleholms godskontor
268 90 SVALÖV
emm@trolleholmsgods.se www.trolleholmsgods.se

Klicka för mer info i annonsen!

Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 29 v 28 v 27 v 26
Ginsten Slakteri**** 75,0-99,9 15,80 15,80 15,60 15,60
KLS Ugglarps Topp* 70-96,9 15,50 15,30 15,30 15,30
Dalsjöfors 75-99,9 15,50 15,30 15,30 15,30
Dahlbergs 76-93,9 15,20 15,20 15,20 15,20
Skövde Plus ** 75-99,9 15,20 15,20 15,20 15,20
HKScan Agri *** 70-99,9 14,60 14,60 14,60 14,60
Lövsta Kött snitt 88 13,75 13,75 13,75 13,75
Nyhléns & Hugos. avt flexibla - - - -
Marknadstillägg
Ginsten****
-
+40 - - -
Avdrag
KLS Uggl. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej integrerad
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
-
Balansen i slakten
SLS/Scan
-
- - - -
KLS Ugglarps
-
- - - -
Skövde Slakteri
-
brist brist balans brist
Dalsjöfors Slakteri
-
- - balans balans
Dahlbergs Slakteri
-
- - balans balans
Ginsten
brist brist balans balans
Gröna siffror = överst, Röda = brist Svart = balans.
* Gäller endast i kombination med tecknat KLS Ugglarps Leveranskontrakt Slaktgris och med tillhörande ordinarie veckoleveranstillägg.
**= Tillägg: 2500-3999 grisar +0,15 kr/kg, 4000-4999 +0,30 kr/kg, >5000 +0,45 kr/kg. Alla har ett garantipris, se nedan.
***= Gäller Scan-avtal tecknade efter 1 november 2013


Slaktsvin, golvpriser för leverantörer med kontrakt
Slakteri Viktgr, kött-%
Pris
Gäller från - till
Skövde Plus* bästa vikt, 58 %
14,50
hela 2015
* Garantipriset gälleroavsett vilka grisar som levereras. Guldgris ger tillägg.
Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg val. v 29 v 28 v 27
11,65 Danish Crown 70,0–94,9 dkr 9,40 9,40 9,60
26,18 Nortura 67,1–95,0a nkr 24,94 24,94 24,95
? HK Agri rybsgris 76 – 92,5b euro heml heml heml
? HK Agri grund 76 – 92,5b euro heml heml heml
? Atria Premium+ 78 – 98 euro - - -
13,42 Snellmans 90 – 105 euro 1,45 1,45 1,45
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter. 60 % kött. +40 øre. per kött%. Noroc-korsning +70 øre per kg.
b) Avräkning sker vid 60 % kött. Priset inkluderar inte tillägg.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Verklig notering kan beräknas till 10 - 15 öre mindre. Exkl efterlikvid.
b)LSOs pris visar från 30/4 2010 grundpris + Primustillägg + nättillägg + effektivieringstillägg, som i princip alla uppfödare har.

Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 29 v 28 v 27 v 26 v 25
1 jul Landsnotering* euro euro euro euro euro
12,96 Tyskland, 56 % 1,42 1,40 1,40 1,49 1,53
- D:o svenska*** - - - - -
30 jun jämförbara**
16,32 England - - 1,783 1,820 1,779
15,41 Spanien - - 1,665 1,669 1,659
14,38 Italien - - 1,553 1,539 1,543
14,32 Frankrike - - 1,547 1,546 1,511
13,41 Irland - - 1,449 1,449 1,478
13,09 Danmark - - 1,414 1,441 1,441
12,46 Tyskland - - 1,346 1,436 1,476
13,14 Polen - - - 1,420 1,388
13,14 Tjeckien - - - - 1,456
11,98 Österrike - - 1,294 1,376 1,396
11,78 Belgien - - 1,273 1,347 1,384
11,60 Holland - - 1,253 1,310 1,396
* Alla tyska grisföretagare får 2 - 3 cent extra när de uppfyller QS en certifiering för lantbruket (branschkrav).
** Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte.
Förutom vid ändrade noteringar, kan siffrorna påverkas av svängningar i kurser på valutorna. Korrigeringar kan även ske i efterhand. Noteringarna kan jämföras med varandra. Enl ISN. Korrigeringsparametrarna ändrade 100803.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 - 3 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.
*** Fler och större avddrag kan göra att avräknade priset på svenska grisar blir någon krona under angivna pris.
Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.

Auktionsdag
3 juli
30 juni
16 juni
12 juni
Utbud
1745
3220
2940
1896
Sålda
1745
1440
2220
1456
Medelpris, euro
1,46
1,44
1,57
1,60
Lägst
1,43
1,43
1,56
1,57
Högst
1,47
1,45
1,59
1,62
Medelpris, skr
13,51
14,49
14,49
14,92

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 6,20 kr, galtar 4,20 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 29 v 28 v 27 v 26
Knorrevången Fri vikt, klass** 9,00 9,00 9,00 9,00
Skövde 140- 8,75 8,75 8,75 8,75
Ginsten 140,1 kg- 7,50 7,50 7,50 7,50
Dalsjöfors 58% 7,05 7,05 7,05 6,65
Dahlbergs 140- 7,00 7,00 7,00 7,00
KLS Ugglarps 140- 7,10 7,10 7,10 6,60
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 6,20 6,20 6,20 6,20
HKScan Agri 140- 6,00 6,00 6,00 6,00
Nyhléns & Hugoson 140- - - - -
Galtar
Knorrevången Fri vikt, klass** 5,00 5,00 5,00 5,00
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 4,20 4,20 4,20 4,20
Dalsjöfors oflådd 2,70 2,70 2,70 2,70
HKScan Agri oflådd 2,67 2,67 2,67 2,67
Skövde oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
KLS Ugglarps oflådd 2,30 2,30 2,30 2,30
Dahlbergs oflådd 2,15 2,15 2,15 2,15
* Gäller endast hela lass från en lastplats, linje söder om Göteborg.
** Fritt din gård


Slaktsuggor och galtar
samt grillgrisar (brockgrisar)
köpes varje vecka. Fritt gård.
Suggor 9,00, galtar 5,00 kr/kg. Fri vikt och klass.
Vi slaktar i Sverige!
Knorrevången Slakt AB
044-42080 info@knorrevangen.se
Transportör Alexander Månsson 070-323 11 61

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 29 v 28 v 27
5,95
Danish Crown 129,9 kg- dkr 4,80 4,80 4,80
14,62
Nortura Fri vikta nkr 13,93 13,93 13,93
Finland
8,14
Snellmans Fri vikt, E euro 0,88 0,88 0,88
?
HK Agrii Fri vikt, E euro heml heml heml
?
Österbottens Fri vikt, E euro 0,34 0,34 0,34
Tyskland
8,79
VEZG 56 %b euro 0,95 0,95 1,01
Galtar
4,71
Danish Crown 109,9 kg- dkr 3,80 3,80 3,80
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter.
b) Priset gäller på gården.

Viktigaste valutorna
Torsdagar v 28 v 27 v 26 v 25 v 24 v 23 v 22
Pund
13,00
13,06
12,92
12,82
12,77
12,73
13,02
Dollar 8,44 8,36 8,24 8,11 8,27 8,31 8,41
Euro 9,36 9,26 9,23 9,20 9,33 9,35 9,24
Dansk 1,25 1,24 1,23 1,23 1,25 1,25 1,24
Norsk 1,03 1,05 1,05 1,06 1,06 1,06 1,09
Yen 6,96 6,78 6,66 6,59 6,70 6,69 6,91
Priset på valutor i skr. Grön = valutan är dyrare. Röd = valutan är billigare.

Smågrisar, Sverige
Vecka v 29 v 28 v 27 v 26
Slakteri
kr/kg
kr/kg
kr/kg
kr/kg
KLS Ugglarps
Grund 23 kg 21,30 21,30 21,30 21,30
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Ej GMO-fria, per gris -8 kr -8 kr -8 kr -8 kr
Ginsten Slakt 1
Smågrisar, 23 kg 20,50 20,50 20,50 20,50
Dito PMWS-vaccinerade + 20 kr + 20 kr + 20 kr + 20 kr
Skövde Slakteri
SwedeHam+, 23 kg 20,25 20,25 20,25 20,25
Dito PMWS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dahlbergs
Särklass D, mell. 23 kg 20,50 20,50 20,50 20,50
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
-
kr/gris kr/gris kr/gris kr/gris
Dalsjöfors Kött 2
Smågris inkl PMWS 30 kg 590 590 590 590
Ej vaccinerade -30 -30 -30 -30
HKScan Agri
Plus 30 kg 505 505 505 505
Marknadstillägg/avdrag +20 +20 +20 +20
Ej PMWS-vaccinerade4 -30 kr -30 kr -30 kr -30 kr
-
Balans i förmedling
Scan - - - -
KLS Ugglarps - - - -
Skövde Slakteri balans balans balans balans
Dalsjöfors Kött balans balans balans balans
Dahlbergs Slakteri balans balans balans balans
Ginsten balans balans balans balans
-
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överst, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 50 kr möjliga
4 Tillägg gäller förmedling, vid mellangårds avtalar parterna.
5 Över 30 kg + 5 kr, under -10 kr per kg. Marknaden sätter priset, dvs priset som anges är det som marknaden indikerar just nu.
6 Södra Sverige, danska kronor

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 29 v 28 v 27 v 26 v 25
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
246
Basis 7 kg 199 199 205 213 213
427
Basis 30 kg 346 346 355 363 363
252
SPF+Myc 7 kg 204 204 210 218 218
435
SPF+Myc 30 kg 351 351 360 368 368
257
SPF 7 kg 208 208 214 222 222
440
SPF 30 kg 355 355 364 372 372
1248
Økologi 30 kg 1007 1007 1013 1019 1019
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
924
25-kilos Helsegris 880 880 880 880 880
HK Agri euro euro euro euro euro
?
25-kg, Priimuus heml heml heml heml heml
Snellmans
574
Klass S40, 30 kg* 62 62 62 62 62
Tyskland
403
VEZG 28 kg 42,30 43,60 47 50 50
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.