KLS Livsmedels föreningsstämma tisdag den 29 april

Pressmeddelande KLS 030320

KLS Livsmedels föreningsstämma tisdag den 29 april 2003 på restaurang Sandra i Kalmar var uppslutningen god; 38 ombud av 41 närvarade och röstade igenom valberedningens förslag både vad gäller stadgeförändringar och val av nya styrelseledamöter.

KLS styrelse får fortsatt stark representation på grissidan då nyval på två år gjordes av

Annika Bergman, Elgesta, Örebro och Per Pettersson, Långerum, Löttorp. Annika Bergman och hennes man Johan har integrerad grisproduktion på Elgesta Godsförvaltning utanför Örebro. Annika är lantmästare, mycket intresserad av personalfrågor och har också hand om personalfrågor och ekonomi i det egna företaget. Hon är en flitigt anlitad föredragshållare inom miljö- och kvalitetscertifiering, personalledning och ledarskap. Annika sitter bl a med i styrelserna för Sveriges Grisproducenter, Lantmännen Lantbruk och MO Örebro, samt i SLA:s  jordbrukssektions förhandlingsdelegation.

Per Pettersson är en småföretagare på norra Öland som arbetar i många olika nätverk. Han och hans fru Eva har bl a ägg- och smågrisproduktion, matpotatis och olika specialodlingar som t ex vitlök och bruna bönor. Kroppkaksboden Ninnis är också en växande verksamhet i familjen. Per har fram till nu varit distriktsordförande på Norra Öland i fem år och suttit med i förvaltningsrådet.

Omval gjordes på Anders Byström, Bläsinge, Löttorp och Mats Olsson, Holmsbergs Gård, Ljungbyholm. Vid det konstituerande sammanträdet efter stämman omvaldes enhälligt Magnus Aaby-Ericsson till ordförande och Mats Olsson till ny vice ordförande.

Tre stadgeändringar antogs som direkt kan träda ikraft om även de tre ej närvarande ombuden skriftligen så tillstyrker. Den första ändringen innebär att minimiinsatsen slopas så endast levererande medlemmar behöver bidra med insatser. Den andra ändringen innebär att valberedningen i framtiden får möjlighet att från tid till annan välja in upp till tre externa styrelseledamöter i KLS styrelse. Den tredje är av formell art och likställer Fullmäktige med Distriktsråd för att säkerställa att alla Fullmäktige får tillgång till samma information.

Till de fria mandaten i förvaltningsrådet omvaldes för en tid av ett år Margareta Ottosson, Målilla, Britt-Marie Johannesson, Hamneda, Ulf Sturesson, St Frö och Lars-Ove Johansson, Torlarp och nyvaldes Daniel Juneberg, Förlösa.

KLS utsåg för sjunde året en pristagare för god miljö och djuromsorg som fick 10 000 kr samt tavla och diplom. Det blev Lennart Arvidsson, Hagby 6115, 38894 Vassmolösa med motiveringen: "För en välskött smågrisproduktion där ordning och reda präglar miljön både inom- och utomhus. Genom god planering och rätt använd tid har Lennart minskat sin arbetsinsats och ökat produktionen i befintliga hus. Detta har skett med  bibehållen god djuromsorg och mycket goda produktionsresultat."

Guldklockor delades ut till Lars-Åke Gustavsson, Göran Persson och Tommy Olofsson som arbetat i 25 år på KLS.