Danish Crown behöver lokalslaktat för att kunna sälja danskt
Notis ur @-GRIS 030913

Danish Crowns strategiplan, där man förklarar företagets investeringsavsikter på kort och lång sikt, har satt fantasin i rörelse på många håll. Inte minst i Danmark, där man frågar sig om slakt och förädling i ökad omfattning ska ske i låglöneländer och t o m om kött från andra länder ska konkurrera om utrymmet på danska marknaden för danska grisuppfödare.
Danish Crowns ordförande Niels Mikkelsen förklarar i ett långt bemötande att Danish Crown är på väg att internationaliseras och äger redan en rad industrier i andra länder och hanterar sedan många år stora mängder utländskt kött.
-Expansion utomlands ska ske när vi är konkurrenskraftiga och när det kan förbättra avsättningen för danska varor, säger han. En förutsättning för att komma in med danskt kött är i flera länder att man även har lokalproducerat. Här kan även slakteriverksamhet komma in.
-Vi har ingen turlista för länder där vi vill expandera, säger han.
Redan i dag driver Danish Crown fabriker med styckning av griskött i Tyskland, England och Frankrike, samt kreatursslakteri i Nordtyskland. Källa: Danish Crown. /LG 030913