Omarbetad informationsskrift om mus- och råttbekämpning

Pressmeddelande Pharmaxim 041105

Pfizer (f.d Pharmacia Animal Health) förser svenska marknaden bl.a. med ett säkert och effektivt sortiment av produkter, Tomcat betesblock och betesstationer, för bekämpning av skadedjur, dvs. råttor och möss.

För att hjälpa spannmålsodlaren, djurägaren, villaägaren, sommartorparen, m.fl. att på ett säkert, hygieniskt och ekonomiskt sätt bekämpa skadedjur har Pfizer givit ut en ny upplaga av foldern med rubrik ”Oönskat besök”, ”Handbok för bekämpning av råttor och möss”. Den berättar om möss och råttors liv och leverne och ger tips om åtgärder för att minska eller helt bli av med problemet.

Ett nytt avsnitt finns på sid 10 där det tages upp lämpligheten att ur säkerhetssynpunkt använda betesblock, då man i svenskt Sigill regler, 2003:H7 anger att det inte är tillåtet att använda råttgift av lös spannmål eller pellets vid skadedjurssanering

”Handboken” finns att hämta i lantbrukets handel t.ex. Granngården och kan också beställas direkt från Pfizer, telefon 020-27 16 79, eller på hemsidan www.pah.nu

Den 16-sidiga foldern är gratis.

Ny tjänst på vår hemsida

Nu kan du enkelt hitta våra pressmeddelanden om händelser och nyheter inom djurhälsa och djurvård direkt på vår hemsida www.pah.nu. Klicka på fliken ”Press”

Med vänlig hälsning

Pfizer

Pharmaxims hemsida www.pharmaxim.com