Sardus Chark & Deli varslar tjänstemän

Pressmeddelande Sardus 050221

Efter förhandlingar med berörda fackliga organisationer lämnar Sardus Chark & Deli, som ingår i den börsnoterade livsmedelskoncernen Sardus, idag in ett varsel till länsarbetsnämnderna i Halmstad och Tranås på sammanlagt 30 tjänster.

Varslet avser tjänstemän inom affärsenheten och är en följd av den tidigare aviserade sammanslagningen av affärsenheterna Pastejköket och Charkdelikatesser till Sardus Chark & Deli, som genomfördes den 1 februari 2005.

Den främsta anledningen till sammanslagningen är, att dagligvarukedjorna i allt större utsträckning efterfrågar större och mer kompletta leverantörer. Priskonkurrensen har blivit allt hårdare genom att flera lågprisaktörer har tillkommit på marknaden.

Sardus Chark & Deli kommer att effektivisera verksamheten genom att samordna bland annat administration och försäljning. Genom ett mer effektivt resursutnyttjande räknar företaget med en årlig besparing på mellan fem och tio miljoner kronor.

Sardus Chark & Deli kommer att ha sitt huvudkontor i Helsingborg, där också moderbolaget Sardus har sitt säte. En del av kontorsverksamheten kommer även fortsättningsvis att ligga i Tranås, medan kontoret i Halmstad kommer att avvecklas.

Helsingborg den 21 februari 2005

SARDUS CHARK & DELI

Pelle Hjalmarsson
VD Sardus Chark & Deli

Ragnar Bringert
VD Sardus