Bioenergi skapar nya möjligheter för lantbruket
Pressmeddelande Elmia 060630:

Förnybar energi innebär nya affärsmöjligheter för svenska lantbrukare. Under Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2006 byggs ett helt nytt forum för bioenergi upp, där tekniklösningar, produkter och aktuell forskning på området ska visas.
Sverige ligger långt fram på bioenergiområdet och den tekniska utvecklingen går snabbt. Övergången från fossila bränslen till alltmer förnybar energi har skapat en växande marknad och innebär intressanta affärsmöjligheter för svenska lantbrukare. Nu går Lantbrukarnas Riksförbund LRF, LRF Konsult och Elmia samman och skapar en ny mötesplats - BioenergiForum - i samband med Elmia Lantbruk Djur & Inomgård den 18 - 21 oktober.
- BioenergiForum ger oss ypperliga möjligheter att i rätt miljö och inför många av våra medlemmar visa möjligheter och praktiska tillämpningar inom bioenergi, säger Ulf Jobacker, ansvarig för affärsutveckling inom bioenergi på LRF.
BioenergiForum är en satsning där tekniken och de konkreta tillämpningarna för lantbruket står i centrum. Fokus ligger på just problemlösning, rådgivning, forskning och utveckling inom bioenergiområdet. Olika organisationer med spetskunskaper på området kommer att bjudas in att medverka och intressanta teknikexempel ska visas i en särskild miljö på mässan.
- Som ledande mässa för svenskt lantbruk vill vi visa på den teknik och de affärsmöjligheter som finns inom bioenergiområdet, säger Magnus Ringqvist, affärsområdeschef på Elmia.
Elmia Lantbruk Djur & Inomgård är Sveriges ledande fackmässa med inriktning på produkter inom animalieproduktion och inomgårdsmekanisering.