Procuritas köper North Trade
Pressmeddelande North Trade 060711

Marknadsledande köttimportör planerar expansion
Procuritas Capital Investors III köper en majoritet av aktierna i North Trade AB, marknadsledande importör av köttprodukter från Sydamerika och Europa.
- Försäljningen ger oss nya möjligheter att ytterligare stärka vår position på marknaden, säger North Trades grundare John Wallmark. North Trade, som fram till nu varit helägt av grundaren John Wallmark, är marknadsledande i Skandinavien på import av köttvaror från Sydamerika och Europa till dagligvaruhandeln, storhushåll och livsmedelsindustrin. När Procuritas nu går in och köper aktiemajoriteten får North Trade ökade möjligheter att expandera verksamheten.
- Tillsammans med de nya ägarna kan vi utveckla företaget till att bli en ännu bättre samarbetspartner, med resurser att hantera hela kedjan från anskaffning av råvaror till utveckling av produkter anpassade för industri, storkök och konsumenter, säger John Wallmark.
Att Procuritas ger sig in i köttbranschen just idag är ingen tillfällighet: - North Trade har en mycket stark position på en växande marknad, säger Hans Karlander på Procuritas Partners KB, som är rådgivare till fonden Procuritas Capital Investors III. Tillväxten drivs av en ökad konsumtion samtidigt som produktionen av kött i Sverige och Europa minskar. Detta innebär att North Trade har perfekta förutsättningar att fortsätta expandera på såväl den svenska som de övriga nordiska marknaderna. North Trades vd Johan Hållbus räknar med att inte bara expandera geografiskt utan även genom lansering av nya produkter:
- Vi planerar att vidareutveckla vårt varumärke Naturkött® med nya produkter och förpackningar. Expansionen möjliggör också en fortsatt effektivisering av varuflödet och sänkta kostnader. North Trades ställning som outsourcad inköpspartner stärks därmed ytterligare.

Om North Trade:
North Trade Stockholm AB är marknadsledande i Skandinavien på import av köttvaror från Sydamerika och Europa till dagligvaruhandeln, storhushåll och livsmedelsindustrin. North Trade omsätter 615 miljoner kronor och har 24 anställda i Sverige, Finland och Brasilien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Om Procuritas:
Procuritas Capital Investors III är en fond som inriktar sig på investeringar i medelstora företag i Norden. Bland fondens investerare återfinns Nordea Liv, Sampo och Statoil. Fondens rådgivare är Procuritas Partners KB.

Om Naturkött®:
Naturkött® är kött från frigående djur som strövar fritt i hjordar på öppna betesmarker året runt. Allt Naturkött® är producerat enligt North Trades egna tydliga specifikationer – allt för att trygga en jämn och hög kvalitet. Därtill är köttet alltid styckat och putsat enligt North Trades egna normer. Under varumärket Naturkött® tillhandahåller North Trade nötkött från Sydamerika samt lammkött från Nya Zeeland.