Liha ja Säilyke OY och Atria OY slår samman sina verksamheter
Pressmeddelande Atria 060731
Dubbla funktioner hos Liha ja Säilyke Oy, F-Logistiikka Oy och Atria Oy, alla ägda av Atriakoncernen, kommer att sammanslås och omorganiseras. Integrationen kommer att förstärka de industriella funktionerna i Atrias måltids- och köttproduktindustri, i och med att arbetsfördelningen mellan produktionsanläggningarna i Nurmo och Forssa förtydligas. Omorganiseringen av verksamheten skapar nya möjligheter till att helhetsmässigt utveckla Atrias måltids- och köttproduktindustri, och därigenom bättre kunna bemöta kundernas och konsumenternas förändrade krav.
Korvtillverkningen kommer att flyttas från Forssa till Nurmo under 2007. Produktionen av helköttprodukter, pålägg och färdigmat fortsätter i Forssa. Logistiken, det tekniska upprätthållandet, ekonomiförvaltningen och personaladministrationen kommer att slås ihop. Därutöver kommer även försäljning och marknadsföring att slås samman.
Vi kommer att fortsätta satsa på utvecklandet av produktmärket Forssan. Produktmärket Forssan är marknadsledande inom produktgruppen sallad i Finland, och innehar en stark position även i smörgåspålägg.
Samarbetsförhandlingar påbörjas idag med hela personalen i Forssa. Förändringarna uppskattas leda till en minskning med 35 arbetsplatser inom loppet av 2007. Genom sammanslagningen av de olika verksamhetsområdena kommer kostnadseffektiviteten att öka med nästan två miljoner euro per år.
Liha ja Säilyke Oy blev en del av Atriakoncernen år 1999. Liha ja Säilyke Oy tillverkar sallader, färdigmat, pajer och köttprodukter. Företagets omsättning år 2005 var 41 miljoner euro.