Swedish Meats flyttar styckning ifrån Visby och optimerar nötslakten mellan Skara och Linköping
Pressmeddelande Swedish Meats 060822

Swedish Meats har beslutat att omedelbart inleda förhandlingar med de fackliga företrädarna att flytta styckningen från Visbyanläggningen och fördela den verksamheten mellan företagets anläggningar i Kristianstad, Skara och Linköping. Förändringen beräknas ge en resultatförbättring på 11 MSEK årligen.
Närmare 60 tjänster påverkas i Visby. Samtidigt kommer det att finnas behov av nyanställning vid de mottagande anläggningarna - 21 tjänster i Kristianstad, 8 i Skara och 8 i Linköping. Berörd personal i Visby kommer att erbjudas möjlighet till anställning vid mottagande anläggningar. Flytten av styckningen från Visby är tänkt att verkställas vid årsskiftet.
Samtidig har det också beslutats att inleda MBL-förhandlingar gällande optimering av slakten mellan Skara och Linköping. Avsikten är att renodla styckningsverksamheten mellan de båda verksamhetsorterna vilket kommer leda till en besparing på 15 MSEK årligen. För att kunna realisera förändringen kommer en investering rörande styckning och stall på sammanlagt 16 MSEK att genomföras. Sammantaget påverkas cirka 20 tjänster. Implementeringen beräknas ske under första kvartalet 2007.
- Det är numera väl känt att hela vår bransch är under starkt förändringstryck. Vi fortsätter vårt arbete för att nå målsättningen att bli kostnadseffektiva och därmed konkurrenskraftiga på ett nordeuropeiskt plan, förklarar Åke Modig, Koncernchef, Swedish Meats. Tyvärr kommer dessa förändringar att påverka många av våra medarbetare negativt men samtidigt är vi i stort behov av effektiviseringar för att möta den internationella konkurrensen.