Magnus Lagergren är från 31 augusti ny koncernchef för Swedish Meats efter Åke Modig.
Magnus Lagergren utsedd till ny koncernchef för Swedish Meats
Pressmeddelande Swedish Meats 060831

Styrelsen i Swedish Meats har beslutat att utse Magnus Lagergren till ny koncernchef. Magnus Lagergren är idag VD för Swedish Meats Bolaget och tar nu över helhetsansvaret för koncernens samlade affärer.
Magnus har en genuin erfarenhet från branschen och utsågs tidigare i år till VD i Swedish Meats Bolaget, då huvuddelen av koncernens operativa verksamhet samlades i ett bolag. Han började på Swedish Meats i januari 2005 som chef för Division Kött efter att ha rekryterats från Skövde Slakteri, där han var VD. Magnus har också ett förflutet som VD för Avelspoolen och är i grunden Agronom med inriktning på teknik och ekonomi.
– Samtidigt som vi går in ett intensivt skede i partnerskapsprocessen måste vi behålla fokus på vår kärnverksamhet. Magnus har gjort en stark insats som chef för köttdivisionen och Swedish Meats Bolaget. Vi ser det som en naturlig generationsväxling att Åke lämnar över stafettpinnen till Magnus, säger Sören Kvantenå, Styrelseordförande, Swedish Meats.
– Det ska bli oerhört spännande och inspirerande att leda företaget in i en ny tid. Vi har genomfört kraftfulla effektiviseringar under de senaste åren. Det kommer vi delvis även fortsätta med framöver, men vi kommer även att kunna utnyttja vår stärkta konkurrenskraft mer offensivt, gärna i samarbete med en stark utländsk industriell aktör, understryker Magnus Lagergren, nyutsedd koncernchef för Swedish Meats.
Åke Modig kommer att fokusera, som tidigare uttalat, på att stödja styrelsen i partnerskapsprocessen samtidigt som han också står till koncernledningens förfogande.
– Partnerskapsprocessen och generationsväxling i ledarskapet var viktiga arbetsuppgifter när jag anställdes på Swedish Meats. Nu när partnerskapsprocessen går in i ett avgörande skede känns det naturligt att genomföra stafettväxlingen till nästa generations ledarskap, förklarar Åke Modig.