Atria effektiviserar sin verksamhet i Baltikum
Atriakoncernen förnyar organisationen för sin affärsverksamhet i Baltikum från och med den 5 september 2006. Denna förnyelse är en fortsättning på skapandet av en internationell organisation för Atriakoncernen som inleddes i början av juni. Den primära målsättningen med förnyelsen är att effektivisera affärsverksamheten i Baltikum och att snabbt förbättra dess lönsamhet. Dessutom är målsättningen att skapa synergi mellan affärsverksamheterna i Baltikum och att inleda ett tätare samarbete med Atriakoncernen. Atrias lönsamhet i Baltikum har varit otillfredsställande och nu skall den förbättras genom rationalisering av verksamheterna och avveckling av överlappande funktioner. Målsättningen i fortsättningen är att snabbt utöka affärsverksamheterna.
Atrias kunder i Baltikum håller i allt större utsträckning på att utvidga sin verksamhet att omfatta hela Baltikum. Med den nya organisationen är tanken att man bättre ska kunna motsvara kundernas behov i hela affärsverksamhetsområdet. Atria förenar affärsverksamheterna för AS Valga Lihatööstus (Estland) och UAB Vilniaus Mesa (Litauen) till en enda affärsverksamhet i Baltikum från och med den 5 september 2006.
Raimo Kirmanen, verksamhetsdirektör för Atria Baltikum, ansvarar för Atria Baltikums organisation. Han är även verkställande direktör för AS Valga Lihatööstus och UAB Vilniaus Mesa.
Försäljningsdirektör Riina Aamisepp ansvarar för försäljning och marknadsföring i Baltikum. Hon har tidigare varit försäljningsdirektör på AS Valga Lihatööstus. Produktionsdirektör Margus Milk ansvarar för produktion och inköp. Han har tidigare varit produktionschef på AS Valga Lihatööstus. Logistikdirektör Ville Ruuskanen ansvarar för logistik och IT. Han har tidigare varit bland annat fabriksdirektör på UAB Vilniaus Mesa.
Alla ovan nämnda personer rapporterar till direktör Raimo Kirmanen. Ändringarna träder i kraft den 5 september 2006.
Anskaffningsdirektör Veli-Matti Jäppilä ansvarar för primärproduktionen i Baltikum. Han fortsätter även som anskaffningsdirektör för AtriaSvin på A-Producenter Ab. Direktör Juha Sarkkinen ansvarar för utvecklingen av affärsverksamheti i Baltikum vid sidan av utvecklingsuppgifterna i Ryssland.