Jan Persson
Ugglarps styrelseordförande
Breddat ägande viktigast vid förändringen

Ugglarps Slakteri AB har fått två nya delägare, Sten Dennow och Hans Bergengren, som går in med 10 mkr och får 10 resp 20 % av aktierna i företaget. Säljare av de 30 procenten är Tommy Olsson, som nu äger 70 %.
-Vi har sedan några år kommit på fötter efter några svaga år och har fått en stabil ekonomi som visar plus. Årets första månader ser också hyfsat bra ut. Vi har investerat kraftigt senaste åren och nu får vi genom dagens affär en ytterligare förstärkning av likviditeten, som vi kan använda till att utveckla företaget snabbare, säger Ugglarps Slakteris styrelseordförande Jan Persson. Hur dessa pengar ska användas vet jag inte ännu.
-Viktigast är dock Sten Dennows och Hans Bergengrens delägarskap och det breddade ägandet. Sten sitter sedan tre, fyra år i styrelsen, medan Hans väntas få en styrelsepost. Båda är erfarna industriföretagare som kommer att tillföra värdefull kompetens i företaget. Ugglarps omsätter över en halv miljard kr per år och då är goda råd och synpunkter från erfarna industrimän mycket värdefulla, säger han.
Tommy släppte för några år sedan posten som vd i företaget till Thomas Olander och säljer nu av 30 % av aktierna.
-Målet med förändringen är inte nedtrappning för Tommys del, säger Jan. Så det är inte något sådant program som ligger bakom.
-Hans Bergengren äger Hjularöds Gods och har 5 – 6000 slaktsvin. Dessa levereras nu till Swedish Meats, men jag gissar att han så småningom kommer att leverera dem till det företag han nu köpt in sig i. Han är också delägare i ett antal industriföretag och har fastigheter. Sten har också ett antal företag och är uppfinnare av en del produkter.
-Affären är genomförd och träder i kraft omedelbart. Det är endast en del formalia som återstår. /LG 060905.
Läs även pressmeddelandet!