Foto: Agneta
Lilliehöök
Sten Drennow
Hans Bergengren
Nyemission i Ugglarps Slakteri
Pressrelease Ugglarp 060905

För att stärka företaget i en offensiv satsning, har två nya ägare bjudits in. Det är företagaren Sten Drennow som har ett framgångsrikt företag med stark anknytning till livsmedelsindustrin, Asept International AB i Lund.
Sten har deltagit i styrelsearbetet i Uggarp under de senaste åren och för honom är Ugglarps duktiga personal och den kreativa ledningen en garanti för framgång.
Den andra nye ägaren är Hans Bergengren som också har bred industriell erfarenhet och dessutom driver en stor grisproduktion på Hjularöds Gods utanför Hörby. För Hans är det viktigt att skapa en effektiv privat industri, som kan växa i konkurrens med det kooperativa Swedish Meats.
De nya ägarna får plats i styrelsen och kommer att medverka i den fortsatta utvecklingen av Ugglarp. Affären sker genom en nyemission på 10 miljoner kronor. Efter denna kommer Hans Bergengren att äga 20% av aktierna och Sten Drennow 10%.
Tommy Olsson, som förblir huvudägare med 70% av aktierna, och styrelsens ordförande Jan Persson välkomnar de nya ägarna, som ökar företagets kompetens och ekonomiska styrka.
VD Thomas Olander uppskattar mycket denna förstärkning och att man på detta sätt kompletterar styrelsen med en stor producent. Ugglarp har stort fokus på producentfrågorna nu, när volymerna har ökat i takt med företagets framgång hos de stora kunderna.
Ugglarp har under de senaste två åren genomfört en rad investeringar för att rationalisera sin slakt- styck- och charkverksamhet. Med den internationella konkurrensen gäller det att alltid ligga långt framme och förbättra varje steg i förädlingen. Svenskt kött från utvalda gårdar tas om hand på bästa sätt, så att Ugglarp kan erbjuda konsumenterna goda, säkra och prisvärda produkter. Ett nära samarbete med de stora livsmedelskedjorna har ökat efterfrågan på Ugglarps alla produkter.