Swedish Meats blir danskt!?

Är det Danish Crown som blir Swedish Meats partner? Ryktena har kommit igång i Danmark, sedan Danish Crown utlyst ett extra möte med sina fullmäktige 21 september.
Det är Danske Svineproducenter som gör offentlighet åt ryktena. Och man säger, som man sagt tidigare, att svenska grisproduktionen är inte välkommen in i Danish Crown. Danish Crown har redan nu problem nog, utan att dra på sig även de svenska problemen!
-Det politiska klimatet i Sverige är inte positivt för grisproduktion, konstaterar Danske Svineproducenter i sitt veckobrev. Protektionismen och skräcken för salmonella kväver industrin. Det är visserligen synd om våra svenska kolleger, men vi har tillräckligt med problem själva att slåss mot och behöver inte ta bekymmer om svenskarnas.
-Om vi ska knappa in 30 öre på avståndet till tyska slaktsvinsnoteringen, är det inte ökade kostnader som ska stå på dagordningen för våra fullmäktige vid extramötet i Danish Crown, säger man hos Danske Svineproducenter. Om svenskarna vill gå med i Danish Crown, bör de hellre bli medlemmar i Danish Crown på helt normala villkor och skicka grisarna till slakt på Själland. Det spelar ingen roll om slakteriet i Ringsted slaktar grisar från Fyn eller Sverige. Källa. Danske Svineproducenter. /LG 060907
-Vion har varit i förhandlingar med Swedish Meat, men har nu inga kontakter, enligt en direktör i Vion, säger Hans Aarestrup, Danske Svineproducenter. Smithfiels vill inte etablera sig i ett land, där det är höga kostnader för grisuppfödningen och där det finns politiskt motvilja mot grisproducenter, redan innan Smithfield kommer. Sverige är inte Smithfields profil. Tönnies är inte heller intresserad, tror han. /LG 060908