Ny direktör för PIT-Product
Pressmeddelande Atria 060922
AFM, eMBA Juha Ruohola har utnämnts till verkställande direktör för OOO Pit-Product från och med den 1 november 2006. Han fortsätter även som direktör för Atrias funktioner i Baltikum och Ryssland och som medlem av Atriakoncernens ledningsgrupp.

Pit-Products nuvarande verkställande direktör Gennady Emelianov fortsätter i sin tjänst fram till den 31 oktober 2006, varefter han blir ledamot i styrelsen för Pit-Product och fungerar som Atrias rådgivare på Pit-Product och i Ryssland.

Pit-Product övergick i Atriakoncernens ägo förra oktober. Gennady Emelianov har gjort ett betydande arbete som grundare av Pit-Product och i utvecklingen av affärsverksamheten. Dessutom har han på ett förtjänstfullt sätt lett integrationen av Pit-Product i Atria. Atria Rysslands målsättning är att ytterligare stärka sin position och utvecklas på de ryska marknaderna. Juha Ruohola tar över som verkställande direktör när bolaget går in i detta nya utvecklingsskede.

Pit-Product är marknadsledande inom köttprodukter i S:t Petersburgområdet. Pit-Product har ca 1 500 anställda och försäljningen för år 2006 uppskattas uppgå till ca 75 miljoner euro.

Atria Koncern Abp

Atria Koncern Abp är ett modernt livsmedelsföretag som snabbt blir allt mer internationellt. Produktmärkena är Atria, Duke´s, Forssan, Lithells, Sibylla, Grillköket, Pit-Product, Maks & Moorits och Vilniaus Mesa.
Atriakoncernens omsättning är ungefär 980 milj. euro. Den svenska andelen av omsättningen utgör över 314 milj. euro. Antalet anställda är över 5000 personer.
De största produktionsbolagen inom Atriakoncernen är Atria Oy, Liha ja Säilyke Oy, Lithells AB, Pit-Product, AS Valga Lihatööstus samt UAB Vilniaus Mesa.

Atriakoncernen är Finlands största företag i köttbranschen och den största tillverkaren av köttprodukter i Östersjöregionen.