Exklusiv nyhet - Scan Gourmet julskinka
Pressmeddelande Scan 060926

Julskinkan är svenskens absoluta favorit på julbordet
Julskinkan är svenskens i särklass största favorit på julbordet och årets julskinka från Scan är en riktig läckerbit i lyxförpackning. Scan Gourmet julskinka är gjord av den allra finaste råvaran och finns endast i en limiterad upplaga. Den säljs färdigkokt i en exklusivt designad förpackning som även innehåller speciellt framtagna Scan Gourmet griljeringsglaze.
Varje år säljs det upp emot 7 000 ton julskinka i Sverige och julskinkan är favoriten på julbordet för hela 66 procent av det svenska folket*. Julskinkan introducerades redan 1935 och idag finns ett stort utbud för konsumenterna att välja mellan. Årets stora nyhet är en riktig drömjulskinka.
– Julskinkan har en speciell plats på de flesta julbord och Scan Gourmet julskinka är kronjuvelen på årets julbord. Med sin höga kvalitet, utsökta smak och lyxiga förpackning är den svår att motstå för alla som ställer extra höga krav på julbordets favorit, säger Martin Pardell, produktchef på Scan.

Scan Gourmet julskinka
Scan Gourmet julskinka är en rundskuren bakbit utan svål och av högsta kvalitet som säljs färdigkokt utan spad. Formen på julskinkan är den klassiska, lite oval och rund. Smaken är saftig med lagom sälta och den medföljande griljeringsglazen ger en vacker, smakrik yta och en doft av julens kryddor.
Förpackningen är en unik och exklusiv presentförpackning i svart och guld. Den har ett praktiskt handtag och ett fönster så att man kan se julskinkan. Förutom julskinkan, som omsluts av ett matchande svart nät, och griljeringsglazen medföljer en folder med julkuriosa.
Scan Gourmet julskinka kommer ut i handeln med start vecka 50, den finns i en begränsad volym och cirkapris är 130-140 kr/kg. Totalt har Scan Piggham idag tio olika julskinkor, se www.scan.se för mer information.