Dalsjöfors har fått igenom partiprishöjningen, tack vare 1 kr högre slaktsvinsnotering

-Jag har fått igenom den partiprishöjning med 1 kr, som kom för ett par veckor sedan, så gott som, säger Per-Åke Larsson, Dalsjöfors Slakteri. Men det är nog min höjning av slaktsvinsnoteringen med lika mycket, 1 kr, som gjort det möjligt. Jag har använt argumentet i mina förhandlingar med grossisterna och de har förståelse för mina krav på höjt köttpris, när jag förklarar att jag betalar grisuppfödarna 1 kr mer och att uppfödarna behöver höjningen.
-De slakterier som inte höjt slaktsvinsnoteringen med 1 kr, ska inte heller ha mer betalt för köttet, har varit inställningen hos grossisterna, säger han.
-Hallandskravet har således varit till hjälp i förhandlingarna. Grossisterna är inga dåliga förhandlare och har järnkoll på priserna och vad som händer på marknaden, säger Per-Åke.
-Jag har också fått telefonsamtal från flera lantbrukare, som tackar för att jag höjt hela kronan och de tycker inte om att branschen i övrigt inte höjt lika mycket. Så jag har också haft nytta av min höjning av slaktsvinspriset med 1 kr både i kontakterna med grossister och med leverantörer och andra lantbrukare.
-Beslutet att höja 1 kr var helt rätt, jag ångrar det inte, säger Per-Åke. /LG 060929