Nytt företag för slitdelar på nätet

1 februari startar ett nytt företag, Alega Teknik, för försäljning av slitdelar och reservdelar till blötutfodringar, kvarnar och utgödslingar. Försäljningen sker via internetbutik www.alegateknik.se men företaget har även telefoner att ringa för dem som inte har internet.

-Internetbutiken är öppen dygnet runt. Ofta är det på kvällen efter dagens jobb jag vill beställa reserv- eller slitdelar, men då är de flesta traditionella företag obemannade, säger Anders Elmqvist, som är inspektor och har ansvaret för grisproduktionen vid Mellby Gård, Sösdala. Därför föddes idén med internetbutik.

Anders har startat Alega Teknik tillsammans med kompisen Magnus Davidsson, mjölkproducent i Skövde. På hans gård ligger företagets lager av delar. Anders ska ha ett mindre akutlager hemma i Sösdala till de skånska kunderna.

-Intresset för internetbutik ökade när vi såg hur stora påslag det ibland är på reserv- och slitdelar hos den traditionella handeln, säger Anders. Påläggen är minst sagt varierande i branschen. Vi har låga kostnader och därmed lägre marginaler, men det är främst bekvämligheten att beställa på nätet vi profilerar oss med.

-Idag är det oftast stora specialtillverkare av slang, membran, slitdelar till kvarnarna, osv, som säljer till alla märken blötutfodringar, kvarnar och utgödslingar. Våra reserv- och slitdelar kommer oftast från samma tillverkare.

PVC är ett annat område där många grisuppfödare vill komplettera. Släpslangar till flytgödselspridare är ett annat. /LG 070130

Till Alega Tekniks företagssida på GrisPortalen