Försäljningen under varumärket Pärsons fortsätter att växa
Ny VD utsedd
Pressmeddelande Swedish Meats 070131

I maj 2006 förvärvade Scan AB (f.d Swedish Meats) Pärsons. Verksamheten har och kommer att bedrivas som ett enskilt dotterbolag inom Scan-koncernen.

– Försäljningen under varumärket Pärsons har stärkts fortlöpande, vilket visar både på styrkan i varumärket men också att Pärsons som företag är en stark enhet som har en förmåga utvecklas tillsammans med sina kunder, säger Magnus Lagergren, VD Scan AB.

Idag utsågs Bjarne Andersen till ny VD för Pärsons efter Jan-Peter Pärson som valt att inte att fortsätta som VD, han kommer dock att kvarstå i styrelsen för Pärsons. Bjarne Andersen är sedan en tid tillbaka platschef för anläggningen i Helsingborg men har också varit platschef för Swedish Meats i Uppsala, Visby, Kävlinge och Örebro. Han har mer än 35 års erfarenhet från både svensk och dansk charkindustri och kommer att rapportera till den nyutsedda styrelsen.

– Det gläder mig väldigt mycket att de tidigare huvudägarna till Pärsons, Jan-Peter Pärson och Håkan Ahlqvist tillsammans med Pärsons affärsutvecklare Leif Johansson tackat ja till att engagera sig i styrelsen. Genom att vi tillsätter en marknadsfokuserad styrelse med rik erfarenhet av entreprenörsföretagande är jag säker på att vi stärker Pärsons möjligheter till fortsatt tillväxt, förklarar, Magnus Lagergren.