Mila 7-10 februari 2007 på MalmöMässan
Mila Pressmeddelande 070212

Succé för Mila i Malmö - en fackmässa för lant- och skogsbrukaren som även var öppen för konsumenterna.

Under fyra intensiva mässdagar har Mila fyllt MalmöMässan med smakprov från ett levande lantbruk. 19 020 besökte Mila, vilket är en bra ökning jämfört med förra gången mässan hölls.

Årets Mila har presenterat flera succéer. Mila-priset delades ut till Herefordtjuren 7782 Okar av Oden på 1345 kg och Årets "Skönhetsdrottning" på Mila blev SE-64715-405 Marqi från Hoff Holstein, Kristianstad, som blev Grand Chamipion bland alla Holsteinkor. Bedömningarna i de olika raserna bland kött- och mjölkdjur har dragit stor publik och gett besökarna möjligheten att komma riktigt nära de stora djuren.

Skandinaviens första alpackabedömning blev mycket uppmärksammad på Mila. Mila-priset delades här ut till Österlen Alpackas Sajama, som blev Bästa sto och Bästa hingst blev Langstorps Benjamin. De djur som stod uppstallade på Mila lockade många nyfikna besökare till mässan.

Under ledning av Magnus Samuelsson, världens starkaste man, korades Sveriges Starkaste Dräng på torsdagen. Över 1 000 åskådare hejade fram Sebastian Davidsson från Anderstorp som vann tävlingen.

Ytterligare en succé har varit de många uppvisningarna som har avlöst varandra i hästarenan. Ardenner, shire, islandshästar och frieserhästar är bara några av de raser som har bjudit på annorlunda uppvisningar. Polisrytteriets Linus Andler på sin nya häst Quantas och Axel Olin från Naturbruksgymnasiet Bollerup är några av dem som gjorde stor succé med sina fartfyllda shower.

Unik mässa för både producenter och konsumenter
Milas 238 utställare presenterade många nyheter och de 54 föredrag som arrangerats i samarbete med LRF Skåne var välbesökta.
Det som är unikt med Mila är att det är en fackmässa som även är öppen för konsumenter. Ett något annorlunda koncept, som är mycket framgångsrikt.
-Vårt mål är att hitta en bra mötesplats för lantbrukets olika grenar och samtidigt minska klyftan mellan producent och konsument.
Lantbruket i Sverige är en viktig näring som vi alla ska värna om, menar Lotta Fransén som är projektledare för Mila.
Mila återkommer den 4-7 februari 2009 på MalmöMässan. Välkommen åter!