Lantmännen Granngården säljer och startar nytt
Pressmeddelande Lanmännen 070219

Lantmännen Granngården har sålt sina butiker i Kågeröd, Anderslöv, Svedala och Sjöbo. Under 2007 utvecklar Lantmännen Granngården sitt sortiment och avvecklar därför det professionella byggsortimentet i sina butiker.
-Vi har fokus på produktområdena Lantbruk, Skog, Djur och Trädgård och kommer etablera ett antal nya butiker i linje med vårt koncept. Försäljningen av de utpräglade byggbutikerna i Skåne är en följd av sortimentsförändringen. De butiker som vi nu sålt kommer att drivas vidare, säger Hans Ohlin, marknads- och försäljningschef, Lantmännen Granngården.
De sålda butikerna finns i Kågeröd, Anderslöv och Svedala samt i Sjöbo.
Köpare av Kågerödsbutiken är BVL Söderåsen AB. Butiken drivs vidare med inriktning på Bygg, Villa och Lantbruk.

Butikerna i Anderslöv och Svedala har tagits över av Fredrik Kjellson med kompanjon och drivs vidare som byggbutiker.

Nytt butiksnamn är under registrering. Sjöbobutiken har köpts av P G Woody bygghandel. Butiken drivs vidare som en filial till de övriga anläggningarna i Södra Sandby, Hörby och Bjärsjölagård.

- Försäljningsprocessen fortsätter för de sex kvarvarande byggbutikerna i Skåne. Flera seriösa intressenter har kontakt med företagsmäklaren Lars Weibull AB som vi samarbetar med, kommenterar Hans Ohlin.

Lantmännen Granngården etablerar nu successivt nya butiker där det bedöms att växtkraft finns. Haparanda är en sådan ort där en ny Granngårds-butik öppnas i slutet av mars. I Sjöbo etablerar kedjan en ny butik i ny lokal med inflyttning juli 2007. Fram till dess fortsätter Granngårdens butiksverksamhet i en del av de nu sålda lokalerna.