Coop och Atria fördjupar samarbetet kring konsumentpackat kött
Pressmeddelande Lithells 070228

Efter en upphandling har Coop Sverige tecknat nytt avtal angående leveranser av konsumentpackat kött med Atria Sverige AB. Företagen fördjupar nu samarbetet, vilket bland annat innebär att Atria gör stora investeringar i sin anläggning i Årsta.

Coop har under 2006 fört dialog och haft offerter från flera potentiella leverantörer av konsumentpackat kött. Att just Atria Sverige får fortsatt förtroende att leverera konsumentpackat kött beror på att Atria Sverige erbjöd Coop den mest kostnadseffektiva och flexibla lösningen.

– Vi har stort förtroende för Atria som leverantör av konsumentpackat kött, och vi ser att vi tillsammans kan få en kostnadseffektiv anläggning i klass med de allra bästa i Europa. Det är en viktig del i vår satsning på att ytterligare förbättra vårt utbud av kött i butiker och stormarknader, säger Mats Norén, kategorichef kött, fågel och vilt i Coop.

Avtalet innebär att Atria bland annat byter samtliga förpackningslinjer på anläggningen i Årsta. För Coop betyder det nya möjligheter till större volymer och flexibilitet i bland annat förpackningsstorlekar. Den nya tekniken som nu kan användas är mer miljövänlig och ger också ökade möjligheter vad gäller design och information på förpackningarna.

– Vi ser mycket positivt på att samarbetet med Coop fortsätter och fördjupas. Vi investerar nu i den allra senaste tekniken med flexibla och effektiva förpackningslinjer som klarar att packa kött med morgondagens teknik, säger Christer Åberg, vd på Atria Sverige.

I november beräknas ombyggnad och installation av nya förpackningslinjer vara klar.