Annika von Peltzer ny chef för Food i Coops varuförsörjningsbolag Cilab
Pressmeddelande Coop 070321

Annika von Peltzer är ny chef för Food inom Coops svenska varuförsörjningsbolag Cilab. Hon tillträdde tjänsten den 19 mars.

– Vi är mycket glada att få Annika von Peltzer som chef för Food inom vår svenska varuförsörjning. Hon har en stark entreprenörsanda och lång erfarenhet som leverantör inom dagligvaruhandeln. Annika kommer att vara en mycket viktig kraft när vi nu utvecklar verksamheten inom vårt nya varuförsörjningsbolag, säger Gunnar Rantzow chef för Cilab.

De senaste 14 åren har Annika von Peltzer har varit egenföretagare. Hon har startat och drivit ostgrossisten Delimo, som nu sålts till Arla. Tidigare har hon arbetat som regionchef inom Trafikrestauranger och med affärsutvecklingsfrågor inom SJ.

– Jag ser fram emot att komma närmare konsumenterna och att få bidra till den offensiva satsning för ökad försäljning och lönsamhet som Coop påbörjat, säger Annika von Peltzer.

Den svenska kooperativa dagligvaruhandeln har samlat varuförsörjning och logistik i ett gemensamt bolag, Coop Inköp och Logistik AB (Cilab). Det nya bolaget bildades formellt vid årsskiftet och har en nyckelroll i den svenska kooperationens framtidssatsning. Cilab ägs gemensamt av Coop Sverige och DDF AB, samarbetsbolaget för de större detaljhandelsdrivande konsumentföreningarna.

Som chef för Food kommer Annika von Peltzer att ansvara för inköp och sortiment inom Food för hela den svenska kooperationen, säger Gunnar Rantzow.