Aktia håller bolagsstämma hålls 3 maj
Börsmeddelande 070329

Aktieägarna i Atria Koncern Abp kallas härmed till ordinarie bolagsstämma som hålls torsdagen den 3 maj 2007 kl. 14.00 i Kuopio, på adressen Ankkurintie 2, FI-70460 Kuopio, Finland.

På bolagsstämman behandlas följande ärenden:

1. Frågor som enligt § 16 i bolagsordningen ankommer på den ordinarie bolagsstämman

2. Styrelsens förslag till bemyndigande av styrelsen att fatta beslut om aktieemissioner
Styrelsen föreslår bemyndigande för aktieemission på nedanstående sätt. Det föreslagna bemyndigandet skulle ersätta bemyndigandet för nyemission som är giltigt fram till den 3 maj 2007.
Styrelsen föreslår att bolagsstämman bemyndigar styrelsen att fatta beslut om en eller flera aktieemissioner, där maximalt 10 000 000 stycken nya A-aktier i bolaget till ett nominellt värde av 1,70 euro per aktie får utges. Vid emissionen måste bolagets aktiekapital höjas med ett belopp som minst motsvarar de emitterade aktiernas totala nominella värde.
Styrelsens bemyndigande för aktieemission gäller avgiftsbelagd aktieemission. Aktieemissionen kan också vara riktad, om det med hänsyn till bolaget finns vägande ekonomiska skäl till detta.
Styrelsen bemyndigas att fatta beslut om alla villkor för aktieemissionen.
Bemyndigandet föreslås gälla i fem år från och med bolagsstämmans beslut om bemyndigandet.

3. Styrelsens förslag till bemyndigande av styrelsen att fatta beslut om fondförhöjningar
Styrelsen föreslår att bolagsstämman bemyndigar styrelsen att fatta beslut om en eller flera fondförhöjningar, där bolagets aktiekapital kan höjas med maximalt 850 000 euro.
Bemyndigandet föreslås gälla i fem år från och med bolagsstämmans beslut om bemyndigandet.

4. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordningen
Till följd av den nya aktiebolagslagen som trädde i kraft i början av september 2006 föreslår styrelsen att den nuvarande bolagsordningen ersätts av en ny bolagsordning. Det huvudsakliga innehållet i förändringar är följande:
- 3 § gällande minimi- och maximikapital stryks. Bestämmelserna gällande minimi- och maximiantalet aktier stryks i 5 §.
- I 9 § gällande förvaltningsrådet stryks bestämmelsen om att förvaltningsrådet utser och avskedar verkställande direktören och dennes ersättare samt fastställer deras löneförmåner.
I 10 § gällande verkställande direktören stryks formuleringen att verkställande direktören utses av förvaltningsrådet.
- I 11 § gällande ordinarie firmateckningsrätter ändras formuleringen så att rätten att företräda bolaget definieras i enlighet med den nya aktiebolagslagen i stället för i enlighet med firmateckningsrätterna.
- 14 § gällande räkenskapsperioden stryks.
- Laghänvisningen i 15 § gällande platsen för bolagsstämman, kallelsen till och förhandsanmälan om deltagande i bolagsstämman ändras så att den följer den nya aktiebolagslagen.
- På grund av de strukna bestämmelserna i bolagsordningen ändras numreringen av
§ 4-15 i bolagsordningen.
Redovisningshandlingar och styrelsens förslag
Redovisningshandlingar och styrelsens förslag med bilagor enligt punkt 2, 3 och 4 ovan finns tillgängliga för aktieägarna från och med den 26 april 2007 på bolagets kontor i Seinäjoki, Vaasantie 1, FI-60100 Seinäjoki, Finland, på bolagets kontor i Kuopio, Ankkuritie 2, FI-70460 Kuopio, Finland, samt på bolagets webbplats www.atria.fi. Kopior på de nämnda handlingarna skickas på begäran till aktieägaren.

Anmälan till och deltagande i bolagsstämman
För rätt att delta i bolagsstämman skall en aktieägare senast den 23 april 2007 vara införd i bolagets aktiebok som upprätthålls av Finlands Värdepapperscentral Ab, om lagen inte kräver annat.
För att få delta i bolagsstämman skall en aktieägare anmäla sig till bolaget senast fredagen den 27 april 2007 kl. 16.00. Anmälan kan göras skriftligen på adressen Atria Koncern Abp, Liisa Liukku, PB 900, FI-60060 ATRIA, Finland eller per telefon +358 6 416 8306 eller per email till liisa.liukku@atria.fi inom utsatt tid. En anmälan per brev skall vara framme innan anmälningstiden går ut.
Eventuella fullmakter bör inlämnas till bolaget innan anmälningstiden går ut.

Revisorer
Aktieägare som representerar majoriteten av rösterna i bolaget har låtit meddela bolaget att de har för avsikt att föreslå omval av bolagets nuvarande revisorer CGR Pekka Loikkanen och CGR Eero Suomela samt omval av bolagets nuvarande suppleanter CGR-samfundet PricewaterhouseCoopers Oy och CGR Markku Tynjälä fram till slutet av nästa ordinarie bolagsstämma.

Dividendutdelning
Styrelsen har beslutat att till bolagsstämman föreslå en utdelning på 0,595 euro per aktie för 2006. Enligt förslaget skickas utdelningen ut till den aktieägare som vid avstämningsdagen är införd i bolagets aktiebok som upprätthålls av Finlands Värdepapperscentral Ab. Som avstämningsdag för utdelningen föreslås den 8 maj 2007. Vinstutdelningen föreslås infalla den 15 maj 2007.

Nurmo, den 26 februari 2007
ATRIA KONCERN ABP
Styrelsen