Åttonde upplagan av Swedish Meats etik- och miljöredovisning publicerad. Ständigt förbättringsarbete är vårt ansvar
Pressmeddelande Scan 070330

Swedish Meats årliga etik- och miljöredovisning finns nu att läsa på vår hemsida www.swedishmeats.com. Redovisningen är unik inom branschen eftersom den på ett öppet och rakt sätt redovisar koncernens arbete med miljö-, kvalitet- och djuromsorg.

- Vårt arbete inom etik och miljö fortsätter med bra resultat, säger Magnus Lagergren, Vd Scan AB (fd Swedish Meats). Det är tack vare vår engagerade personal, som med stort intresse och noggrannhet arbetar med miljö-, kvalitet- och djuromsorg. Arbetet syftar ytterst till att säkerställa att vi erbjuder goda och säkra produkter. Dessa frågor är inte bara viktiga för oss utan framförallt för våra kunder och konsumenter.

Etik- och miljöredovisning är heltäckande och jämförbar över åren. Det är Swedish Meats åttonde redovisning och de tidigare utgåvorna finns också på vår hemsida. Här följer ett axplock av viktiga resultat för 2006:

Swedish Meats bland de första livsmedelsföretagen i Sverige med ISO 22000-certifikat
Swedish Meats Linköpingsanläggning har bland de första livsmedelsföretagen i Sverige blivit certifierad enligt det internationella ledningssystemet ISO 22000. Det är en ny ISO-standard som ställer krav på ett systematiskt och förebyggande arbete för att ständigt förbättra livsmedels-säkerheten. ISO 22000 innehåller samma krav som standarden BRC.

- Det känns bra att vara långt framme och vara med att införa nya system, även det nationella ackrediteringsorganet SWEDAC var med när det svenska certifieringsorganet SEMKO Certification genomförde certifieringsrevisionen, säger Pia Larsson, Swedish Meats kvalitets- och miljöchef.

2006 års externa ISO och BRC-revisioner
Kävlinge, Kristianstad, Linköping, Malmö, Skara och Örebro har blivit granskade under året. De blev alla godkända som en A-anläggning, vilket är den högsta graderingen, inom BRC.

Vid den centrala ISO-revisionen framkom att arbetet med kvalitet, produktsäkerhet, miljö och djuromsorg bedrivs helt enligt Swedish Meats vision samt att ledningen visar ett tydligt åtagande. Företaget arbetar med måluppföljning på ett föredömligt sätt.

- Det märks att vi arbetar bra med ledningssystemen eftersom det är så få avvikelser. Men vi har ju också drivit dessa frågor konsekvent under en lång tid. Det första ISO 9001 certifikatet fick vi i Skara 1995, kommenterar en mycket nöjd Pia Larsson.

Pia Larsson
kvalitets- och miljöchef
Scan AB (fd Swedish Meats).