Ökad satsning på Scan Gourmet:
Gourmetsortimentet breddas och får ny förpackning
Pressmeddelande Scan 070412

Intresset för på kött- och charkprodukter på premiumnivå fortsätter att öka. Scan fortsätter därför satsningen på produkter som erbjuder det ”lilla extra” och lanserar två nyheter; Gourmet Lamm och Gourmet Kalv. Samtidigt förbättras förpackning och design som bland annat innebär att köttet syns bättre och fortsätter att möras i förpackningen. På charksidan lanseras även Scan Gourmet delikatesser i ny design med miljövänlig och återförslutningsbar plånboksförpackning.

Gourmetkött
Genom bäckenbenshängning blir köttdetaljerna mer utdragna och extra möra. Scan har med stor omsorg valt ut det allra finaste och saftigaste köttet. Köttet kommer ifrån köttrasdjur, lamm och kalv, uppfödda fritt på svenska hagmarker och lantgårdar. Köttet har fått möras några dagar extra innan de förpackas. Tack vare förpackningstekniken, skinnpack, fortsätter köttet att möras och blir bara bättre med tiden. Varje förpackning är försedd med en banderoll som på insidan erbjuder tillagningsförslag och recept.

– Konsumenterna väljer allt mer svenskt kvalitetskött. Efterfrågan på nötkött har funnits ett tag, men det har varit svårare för konsumenten att få tag på svenskt lamm- och kalvkött av högsta klass. Detta hoppas vi nu kunna förändra. Vi har noga lyssnat på våra konsumenter och kunder när vi tagit fram de nya produkterna. Handeln ser också positivt på Scan Gourmetkonceptet, säger Johan Sjöblom, produktchef, Scan.

Scan Gourmet delikatesser
Scan Gourmet delikatesser finns nu i ny förpackning. Produkterna passar lika bra som smörgåspålägg som på en buffétallrik. Det så kallade plånboksformatet innebär att man öppnar förpackningen precis som en plånbok. Produkterna är fräscha och saftiga och den höga kvaliteten syns väl i denna typ av förpackning. Dessutom är förpackningen återförslutningsbar och miljöanpassad.

- Plånboksmarknaden är en växande marknad och står idag för ca 20 % av den skivade smörgåsmaten. Att förpackningsmodellen blivit så populär beror på att konsumenterna upplever produkten fräschare, med högre kvalitet och mer hantverksmässig. Scans Gourmetprodukter passar väl in eftersom de tillverkats med lång erfarenhet och med traditionsrika metoder såsom källarrökning och lufttorkning, säger Lisbeth Hammar, produktchef Scan.

Tillverkning
Tillverkningen sker i Halmstad, Kristianstad och Göteborg. Den Källarrökta skinkan röks över en bädd av bokved och enris. Läcköpastramin är lättrökt mört pigghamkött med läcker svarpepparkant. Olivmortadella är genuin mortadella med fyllig smak av oliv. Lufttorkad skinka röks över alspån och traditionellt torkad för perfekt balans. Källarrökt Läckörulle är en nötrulle rökt över bokved och enris.