Per Strömberg ny vd för Lantmännen
Pressmeddelande Lantmännen 20070425

Per Strömberg är 43 år och har en gedigen bakgrund gällande strategi- och omstruktureringsarbete inom livsmedelsindustrin. Egenskaper som kommer vara ytterst värdefulla i Lantmännens fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete.

Clas Eriksson, nu vice vd & stf koncernchef kommer från den 1 maj tillträda som tf vd fram tills att Per Strömberg tillträder senare i år.

-Lantmännen är ett stort och spännande företag på många sätt. Främst tänker jag på Lantmännens inflytande på hela livsmedelskedjan från jord till bord. Lantmännen erbjuder många intressanta verksamheter och många utmaningar. Lantmännen Energis satsning på biodrivmedel och Unibakes internationella satsningar inom frysta brödprodukter andas verkligen framåtanda och handlingskraft. Viktiga framgångsfaktorer på den alltmer internationellt konkurrensutsatta marknaden, säger Per Strömberg, nyutnämnd vd och koncernchef för Lantmännen

Resultatförbättring i fokus
Per kommer närmast från tjänsten som vd för livsmedelsproducenten Sardus. Där har Per, med stor framgång, lett ett omstruktureringsarbete som bidragit till en stor lönsamhetsförbättring i företaget. Per har tidigare haft en lång internationell karriär inom Kraft Foods.

-Med min bakgrund har jag som mål att bidra till att Lantmännen får en tydlig, hållbar och framgångsrik strategi som bäddar för både ägarnytta och internationella framgångar. En viktig del av detta arbete blir att snabbt lägga fast vilka områden som skall vara våra framtida kärnområden. Att säkerställa en snabb resultatförbättring i de förlusttyngda verksamheterna Kronfågel och Färskbröd Sverige kommer givetvis också att ha högsta prioritet. Där har nuvarande tf vd och koncernchef Jörgen Sallenhag gjort ett grundläggande arbete som jag kommer att driva vidare, avslutar Per Strömberg.

Styrelseordförande Bodén nöjd med valet
-
Per Strömberg har med sin omfattande erfarenhet av strategi- och strukturarbete rätt profil och bakgrund för att leda vidareutvecklingen av Lantmännen. Pers livsmedelskunskaper och förmåga att leda människor är viktiga för att leda en koncern som Lantmännen till fortsatt framgång. Valet av Per Strömberg som ny vd och koncernchef för Lantmännen känns mycket bra, säger Lantmännens styrelseordförande Thomas Bodén.