Ny marknadsstrategi:
Scan satsar på utbildning och närhet till konsumenterna
Pressmeddelande Scan 070509

Matintresset fortsätter att öka samtidigt som kunskapen om kött och tiden till matlagning minskar. För att råda bot på den paradoxen lanseras Scanbilen. En rullande kött- och charkbil som kommer att finnas utanför matbutiker och affärscenter. Avsikten är att möta konsumenterna på hemmaplan och erbjuda provsmakning av nyheter, få information, utbildning och tips kring kött och chark.

Scan har arbetat fram en ny marknadsstrategi som ska göra varumärket än mer inbjudande för kunder och konsumenter. Marknadssatsningen är en del i företagets övergripande affärsmål. Scan ska bli ett modernt matföretag som är lyhörda för vad konsumenterna efterfrågar.

– Nu stärker vi vårt fokus på vad våra kunder och konsumenter efterfrågar. Vi håller just nu på att förverkliga en ny marknadsstrategi där Scanbilen är en viktig ingrediens i marknadskommunikationen. Vi vill helt enkelt komma närmare våra konsumenter och ha en närmare dialog. Jag är övertygad om att vi har mycket att lära av varandra, säger Magnus Lagergren VD, Scan AB.

– Scan har en stolt historia sedan slutet 1800-talet. Det innebär att vi har en hel del kunskap och erfarenhet som vi kan dela med oss av. Att byta namn på företaget till Scan, ett namn som de flesta konsumenter känner till, är också en tydlig markering om vilkas intressen vi kommer att koncentrera oss på framöver.

Scanbilen, ny design och matglädje
Scanbilen ska skapa närhet till kunderna. Den ska visa prov på gott, tryggt och nära som är Scans ledord. Scan vill förmedla sin 100-åriga erfarenhet och kompetens av svensk köttproduktion. Butikskedjorna som själva bokar in bilen har redan visat stort intresse. Bilarna är uppbokade varje vecka torsdag till lördag utanför matbutiker i hela Sverige. Scan kommer även att använda bilen i reklamfilmer för att skapa en röd tråd i kommunikationen med konsumenterna. Redan denna vecka börjar Scans nya reklamfilmer att visas i TV.

– Scanbilen är gul, en färg som är en del i vår nyframtagna designprofil. Vi kommer successivt att förändra designen på alla våra produkter. Helt enkelt måla om och göra varumärket mer synligt, samtidigt som vi tydliggör vad Scan erbjuder. Vi vet att vi kan bidra till ökad kött- och charkkunskap men också till en hel del matglädje, säger Thomas Perkiö, marknadsdirektör Scan.

Scan kommer fortsätta att erbjuda ett brett bassortiment, men även satsa på koncept. Några av de viktigaste koncepten är:

Deli: Finare vardagsmat
Gourmet: Premiumprodukter av högsta kvalitet
MåGott: Hälsokoncept
Spännande: Säsongsprodukter

– En del i vår nya marknadskommunikation är att erbjuda färre koncept men att bli desto tydligare med vad de olika kategorierna står för, säger Thomas Perkiö, marknadsdirektör Scan.

Länk till våra nya reklamfilmer:
Filmen med långbordet
Filmen premiumkorvar