Nya regler för tidsbegränsade anställningar (AU14)
Pressmeddelande Riksdagen 070531

Riksdagen har sagt ja till regeringens förslag om nya arbetsreformer. Beslutet innebär följande:

• En ny tidsbegränsad anställningsform som heter allmän visstidsanställning införs.

• En allmän visstidsanställning ska övergå till tillsvidareanställning (fast anställning) om den anställda har jobbat hos samma arbetsgivare i sammanlagt mer än två år under en femårsperiod.

• Det ska också vara möjligt att anställa tidsbegränsat för vikariat och för säsongsarbete och när arbetstagaren har fyllt 67 år.

• Reglerna om provanställning blir också kvar. En vikarie som har varit anställd hos samma arbetsgivare ska få tillsvidareanställning efter sammanlagt två års anställning under en femårsperiod. I dag går gränsen vid tre år.

• Reglerna för företrädesrätt till återanställning blir kvar. Det innebär att kvalifikationstiden för företrädesrätt även i fortsättningen ska vara sammanlagt mer än tolv månaders anställning under de senaste tre åren och företrädesrätten ska gälla under nio månader.

• Anställda som är äldre än 45 år ska inte längre få tillgodoräkna sig extra anställningstid när man bestämmer turordningen vid uppsägning.

De nya reglerna börjar gälla den 1 juli 2007. Bestämmelsen om när ett vikariat övergår till en tillsvidareanställning träder dock i kraft den 1 januari 2008.

Riksdagen debatterar nya regler för tidsbegränsade anställningar
Pressmeddelande Riksdagen 070530

Vikariat begränsas till två år, säsongsanställningen blir kvar och en ny tidsbegränsad anställningsform införs. Det innebär ett förslag från arbetsmarknadsutskottet och regeringen som riksdagen debatterar och beslutar om på torsdag.

Syftet med förslaget är att göra det enklare att anställa och att förenkla lagens regler. Förslaget innebär i korthet följande.

Allmän visstidsanställning
En ny tidsbegränsad anställningsform som heter allmän visstidsanställning införs. En allmän visstidsanställning ska övergå till tillsvidareanställning (fast anställning) om den anställda har jobbat hos samma arbetsgivare i sammanlagt mer än två år under en femårsperiod. Det ska också vara möjligt att anställa tidsbegränsat för vikariat och för säsongsarbete och när arbetstagaren har fyllt 67 år. Reglerna om provanställning blir också kvar.

Snabbare tillsvidareanställning för vikarier
En vikarie som har varit anställd hos samma arbetsgivare ska få tillsvidareanställning efter sammanlagt två års anställning. I dag går gränsen vid tre år.

Reglerna för företrädesrätt blir kvar
Reglerna för företrädesrätt till återanställning blir kvar. Det innebär att kvalifikationstiden för företrädesrätt även i fortsättningen ska vara sammanlagt mer än tolv månaders anställning under de senaste tre åren och företrädesrätten ska gälla under nio månader.

Ingen extra anställningstid för anställda över 45
Anställda som är äldre än 45 år ska inte längre få tillgodoräkna sig extra anställningstid när man bestämmer turordningen vid uppsägning.

De nya reglerna föreslås börja gälla den 1 juli 2007. Bestämmelsen om när ett vikariat övergår till en tillsvidareanställning föreslås dock träda i kraft den 1 januari 2008.

Gemensam reservation från oppositionen
Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej till regeringens förslag. De tycker att de regler om tidsbegränsad anställning som riksdagen beslutade våren 2006 och som enligt beslutet träder i kraft den 1 juli 2007 ska gälla i stället (se 2005/06:AU8).