Smittskydd för grisnäringen

Utrustning och produkter relaterade till smittskydd är hetare än någonsin p g a PRRS-smittan i södra Sverige. I GRIS marknadsförs en hel del produkter, som jag sammanställt här och andra har hört av sig om produkter.

Sidan är inte alls komplett. Har du fler produkter, tips eller annat, maila gris@agrar.se eller ring 070-6636090!


Desinfektionsmedel
Alla besättningar behöver desinfektionsmedel, för desinfektion efter tvättning av stallarna, rengöring av stövlar, kläder, fordon, m m, och inte minst till smittspärrar där någon går in i nästa stallavdelning.
De flesta desinfektionsmedel är verksamma mot PRRS-viruset.

Gå till sidan med produkter för desinfektionsmedel

Parvocide
Dennis Johansson, Sydsvenska Miljöprodukter, meddelar att Parvocide tar död på PRRS-virus och han har hämtat hem information om Parvocides egenskaper vad gäller PRRS. Se Sydsvenska Miljöprodukter på GrisPortalen för senaste dokumentation, som läggs in i den takt den kommer.


Skyddsutrustning m m
Se Svenska Djurhälsovårdens hemsida

Desinfektonsmatta
Mattan att lägga före ingången till stall eller stallavdelning. Mattan är fylld med ett mjukt skum och desinfektionsmedlet lägger sig runt skor eller stövlar. Ett alternativ till låda med flytande desinfektionsmedel, särskilt om skor används i stallarna. Två storlekar. Undersida och sidor med tät duk som hindar förlust av desinfektionsmedel.
Företagssida Schippers på GrisPortalen.

Sprayvagn
Batteridriven vagn med sprayaggregat och 25 liters löstagbar behållare. För spridning av desinfektionsmedel, insektsmedel, m m. Lågtryckspump i rostfritt stål sprider 125 liter per timma. 12 volts batteri för ca 8 timmars arbete. Luftgummihjul.
Företagssida Schippers på GrisPortalen.

Powermister
Speciellt designad för desinfektion av djurstallar, för smittkontroll, blötläggning före tvättning, kylning under varma dagar. Dimman trycks ut i skrymslen och vrår.
Företagssida Schippers på GrisPortalen.


Stöveltvätt
Stövlarna tvättas rena med borstarna och vatten med tryck. Därefter sker desinfektion med fräsh desinfektionsvätska i rätt proportion. Rostfritt stål.
Rena stövlar hindrar många smittor.
Företagssida Schippers på GrisPortalen.

Desinfektionsport
Permanent port för desinfektion av anländande fordon innan de kör in på stallbacken. När fordon närmar sig porten startar pumpen och lägger en desinfektionsdimma på fordonet. Desinfektionstid 10 sekunder med 1-procentig lösning.
Rostfri pump, injektor, container med 200 liter desinfektionsvätska.
Företagssida Schippers på GrisPortalen.