Dalsjöfors höjer noteringen vecka 33?
Slakten fortsätter öka även kvartal 3

Dalsjöfors Slakteri sätter inga noteringar idag 10 augusti, utan på måndag. Orsaken är att det kanske finns möjlighet till höjning av noteringen. Det står och väger om noteringen ska gå upp. Slakten fortsätter öka hittills under kv 3.

-Vi får inte fram företagets ekonomiska resultat förrän på tisdag, men vi ska göra ett överslag på måndag för att se om det finns utrymme för en ytterligare höjning av noteringen redan nu, säger vd Peter Johansson. Det finns en tendens åt det hållet, men jag lovar inget. Det dröja ytterigare en tid.

-Dalsjöfors kan inte dra en höjning för hela grisproduktionen ensamma, utan måste ha de andra slakterierna med. Jag sänder med det här uttalandet en signal till kollegerna, att försöka hänga med på en höjning.

-Höjningen av 50 öre för några veckor sedan har fungerat bra resultatmässigt. Vi har i stort sett fått igenom höjningen på marknaden, säger han.

-Överallt i vår omvärld höjs nu konsumentpriserna på alla varor som är baserade på spannmål och då måste vi också höja priset på griskött, säger han.

Ökningen av slakten fortsätter
-Det var knappt jag trodde på sifforna själv, när det visade sig att vi ökat slakten 214 % andra kvartalet. Och att det fungerat genom hela kedjan. Först att få förtroendet att köpa in fler grisar, få dem transporterade och sedan få det att fungera med ökad slakt i slakteriet och i vidareförädlingen och till sist få produkterna sålda till bra priser. Det är ett jobb som fordrar insatser av hela vår personal. Alla ställer upp till 100 procent, säger han.

-Slaktvolymen har hållt i sig även de hittills få veckorna i kvartal 3 och det finns t o m tendens till ännu större ökning. Men det är för tidigt att dra några säkra slutsatser.

-Styckningen för gris och nöt totalt har ökat 30 % i år och vi har inte större lager idag än för ett år sedan, Detta trots en dålig grillsäsong. /LG 070810