Engelskt slaktstopp drabbar Tulip

De engelska slakterierna står tomma sedan förra måndagen p g a mul- och klövsjukan. Det är ovisst när slakt kan börja igen, men förhoppningarna står till torsdag eller fredag innevarande vecka.

De stängda slakterierna har även drabbat danska Tulip, som har slakterier och förädling. Tulip har även en betydande export som ligger nere.

Japan, HongKong och Korea stoppade även importen av biprodukter som redan var på väg när England drabbades av mul- och klövsjukan.

-Det är inget tvivel om att det här kommer att märkas på slutraden i vår resultaträkning, säger Carsten Jakobsen, vice vd i Danish Crown. Men vi drabbas ju alla lika, vi som exporterar från England.

-Till skillnad från flera andra leverantörer av kött på engelska marknaden, har vi dock förmånen att vara en del i en stor internationell koncern, säger han. När andra haft brist på köttprodukter p g a slaktstoppet, så har vi blivit försörjda från andra Danish Crown-slakterier.

-Vi har inte kunnat leverera fullt ut, men har kunnat upprätthålla en rimlig servicenivå till våra kunder, säger han. Källa: Danish Crown. /LG 070813