Axfood väljer Danish Crown för paketering av kött
Pressmeddelande Axfood 070814

Från början av 2009 kommer Axfood att paketera sitt kött i Sveriges modernaste anläggning för köttpaketering. Anläggningen kommer att drivas av Danish Crown och ligga i södra Sverige.

- Vi har kommit överens med Danish Crown om att de ska bygga anläggningen för att paketera huvuddelen av allt kött som säljs i Hemköps och Willys butiker, säger Torbjörn Lithell, affärsområdeschef för kött på Axfood.

Överenskommelsen med Danish Crown berör endast själva paketeringen, köttet kommer även i fortsättningen från de leverantörer Axfood väljer att jobba med.

- Det är viktigt för oss att välja vilka leverantörer vi jobbar med utifrån kvalitet, pris och nationalitet, säger Torbjörn Lithell. Därför är detta ett avtal som enbart rör paketering och inte själva köttet.

Danish Crown är en ledande aktör på den europeiska marknaden för paketering av kött och en av världens största leverantörer av fläskkött.

- Vi behöver en anläggning med större kapacitet än vi har idag, säger Torbjörn Lithell. Men det handlar inte bara om mängd. Danish Crown har ett flertal anläggningar i drift runt om i Europa och vi anser att de har de modernaste lösningarna och den högsta kvaliteten.

Anläggningen kommer att vara på ca 8000 kvadratmeter. Det är inte klart var anläggningen ska ligga. När anläggningen är i drift ger den 130 nya arbetstillfällen.