Axfood meddelar i ett pressmedelande att man avser att samarbeta med Danish Crown gällande konsumentpackat kött
Personalmeddelande Scan 070814

Enligt Axfoods pressmeddelande så har man för avsikt att bygga upp ny anläggning i samarbete med Danish Crown som ska stå klar i början av 2009. Oavsett Axfoods nya avtal så kommer Scan att fortsätta med konsumentpaketering av kött. Det är en ganska lång framförhållning tills det att vårt nuvarande avtal med Axfood går ut, vilket ger oss bra möjligheter att se över hur vi ska utveckla vår verksamhet framöver.

-Det är givetvis tråkigt när en kund väljer en annan leverantör men det öppnar också upp nya möjligheter. I sammanhanget är det viktigt att vi varken underskattar eller överskattar betydelsen av avtalet med Axfood, d.v.s. idag står Axfoods konsumentpackade kött för cirka 3 % av vår totala styckatförsäljning, säger Bo Larsson, Försäljningsdirektör, Scan AB.

Axfood och Danish Crowns avtal berör endast själva paketeringen, d.v.s. vilket kött som paketeras ska vara oavhängigt det nya samarbetsavtalet. Dessutom föredrar svenska konsumenter i huvudsak svenskt kött. Om Axfoods avtal indirekt innebär att man förändrat sin syn på svenskt kött kan endast de själva svara på.