Danish Crown har köpt Ugglarps Slakteri
Pressmeddelande Danish Crown och Ugglarps slakteri 070817

Danish Crown och Ugglarp planerar för ett samarbete Ugglarps AB bestående av grisslakteri och förädlingsfabrik i Skåne beräknas köpas av Danish Crown.

Danish Crown och ägarna till Ugglarps Slakteri AB har undertecknat en avsiktsförklaring som innebär att Danish Crown kommer att köpa aktierna i Ugglarps Slakteri AB och överta verksamheten som består av grisslakteriet i Ugglarp och förädlingsfabriken i Malmö. Denna verksamhet omsätter idag ca 600 milj sek och är ett av de största privata köttföretagen i landet. Försäljning av kött och charkprodukter sker huvudsakligen på den Svenska marknaden under varumärket UGGLARPS eller under detaljhandelns varumärke.

 Som nordiskt köttföretag betraktar Danish Crown Sverige som ett primärt marknadsområde och dotterbolaget Tulip Food Company har funnits på den Svenska marknaden under en lång period.

-Vi har under en tid undersökt möjligheter att stärka vår marknadsposition via lokal närvaro på marknaden, säger Danish Crowns VD Kjeld Johannesen och fortsätter:

-Ugglarp är ett företag med stark profil på den Svenska marknaden, ett resultat av ett mångårigt engagerat arbete med konstant fokus på Svensk kvalitet och seriöst partnerskap med både kunder och grisproducenter.

Danish Crown och Tulip erbjuder redan idag ett starkt sortiment på den Svenska marknaden, men vi ser utökningen med Ugglarps produkter som en betydande förstärkning av vårt sortiment till de Svenska konsumenterna, inte minst beroende på det starka intresse som finns för Svenskproducerade livsmedel.

-Danish Crown har tidigare annonserat att man planerat att slakta grisar från Svenska grisproducenter på sina slakterier i Danmark. Med köpet av Ugglarp behövs inte detta. Ugglarps kontakter på leverantörsmarknaden skapar förutsättningar för en god tillförsel, samtidigt som slakten kan äga rum på det lokala slakteriet i Ugglarp. Vi tror att det finns många Svenska grisproducenter, som finner det intressant att samarbeta med en partner med både lokal och global verksamhet vilket Danish Crown och Ugglarp kommer att utgöra.

Tommy Olsson, som är majoritetsägare i Ugglarp AB och står bakom företagets mångåriga utveckling, fortsätter som styrelseledamot i Ugglarp Slakteri AB. Samtidigt driver Tommy Olsson Team Ugglarp AB i Hörby vidare med slakt– och styckverksamheten av nötboskap. I samband med aktieöverlåtelsen i Ugglarp Slakteri AB köper Danish Crown en mindre aktiepost i Team Ugglarp AB.

-Jag har under de senaste åren varit koncentrerad på att utveckla verksamheten i Hörby, där vi slaktar och styckar nötboskap. Det känns därför naturligt för mig att finna en god lösning för mina övriga verksamheter.

Jag är övertygad om att Danish Crown är en ägare, som kommer att tillföra verksamheten både styrka och en internationell dimension. Det kommer att vara till gagn för både kunder, leverantörer och medarbetare, säger Tommy Olsson.

Övertagandet av verksamheten äger rum under hösten när due diligens är avslutad och nödvändiga godkännande föreligger.

Ugglarpsverksamheten leds av VD Thomas Olander.

Danish Crown koncernen omsätter via sitt dotterbolag Tulip Food Company idag kött- och charkprodukter på den Svenska marknaden för totalt 1,5 miljard sek. Det har tidigare i denna vecka tillkännagivits att Danish Crown beslutat att investera i en produktionsanläggning för konsumentpackning av färskt kött i Sverige. Sammantaget rör det sig om en betydande satsning av Danish Crowns aktivitet på den Svenska marknaden.

Danish Crown-koncernen är med en omsättning på ca 60 miljarder sek ett av världens största köttföretag.