Nyhléns & Hugosons och Norrbottensgården effektiviserar slakten Nyhléns & Hugosons Kött AB och Norrbottensgården Slakteri AB planerar att effektivisera den industriella slakten i norra Sverige. Ett gemensamt slaktbolag bildas med ett delat ägarskap. Slakten gäller nöt- och lammdjur. Nyhléns & Hugosons styrelse har idag skrivit under ett så kallat ”letter of intent” som innebär att Nyhléns & Hugosons Kött AB och slakteriet Norrbottensgården AB har för avsikt att bilda ett nytt slaktbolag. I samband med att det nya bolaget bildas kommer slakteriet, Nyhléns & Hugosons Kött AB i Sunnanå utanför Skellefteå att avvecklas andra kvartalet 2008. Detta berör 27 medarbetare. MBL-förhandlingar inleds omgående. - Slakteribranschen måste effektiviseras om vi ska behålla det norrländska köttet. Givetvis innebär det att några av våra duktiga medarbetare får lämna oss och det känns förstås mycket tråkigt, säger Mikael Hugoson, VD för Nyhléns & Hugosons Kött AB. - Detta är ett samarbetsavtal i tiden som bidrar till att minska den överkapacitet som finns i slaktindustrin. Det nya bolaget samordnar slakt av nöt och lamm åt Nyhléns & Hugosons respektive Norrbottensgården, säger Magnus Lagergren, styrelseordförande i Nyhléns & Hugosons Kött AB. - Det känns både spännande och roligt att vara med på denna effektivisering. I den här branschen gäller det att se nya affärsmöjligheter för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftig. Avtalet innebär dessutom att vi kommer att minska våra kostnader vilket i sin tur gynnar våra lantbrukare och ägare, säger VD Ingemar Hansson och styrelseordförande Mats Fabricius, Norrbottensgården Slakteri AB. |
||