Ugglarps flyttar över 55 öre från avtalen till noteringen, som blir 14 kr

Ugglarps Slakteri ändrar den här veckan betalningsstrategi och tar bort 55 öre ur avtalstilläggen till sina producenter och lägger pengarna på noteringen. Det gjorde som bekant Ugglarps och de övriga privatägda slakterierna även för ett par år sedan, vilket i juli 2006 fick till följd att även Swedish Meats flyttade 1,50 kr till noteringen. Scan har fortfarande två noteringar, vilket inte Ugglarp har.

Dalsjöfors ändrade som bekant strategi redan för några månader sedan, för att få en mer lika betalning till alla leverantörer.

Ugglarps nya notering blir därmed 14 kr för vecka 40.

-Den allmänna utvecklingen och jakten på fler grisar senaste året gör att vi korrigerar efter en diskussion med leverantörerna, säger Thomas Olander, vd Ugglarps Slakteri.

-Vi kommer endast att ha en notering för alla. Det är bättre för alla att vi kan visa en större del av betalningsförmågan i den publicerade noteringen, än att den döljs i avtal med leverantörerna.

-Noteringen för smågrisar är inte satt ännu, men vi är det företag som tar bäst hand om våra smågrisuppfödare, säger Thomas. Det kommer att bli en bra notering för dem också. /LG 071002