Avelspoolen sänker priset på semin med upp till 30 % för att stötta den svenska grisbranschen
Pressrelease Svenska Avelspoolen 071003

På grund av extremt höga foderkostnader går svenska grisproducenter med förlust och många svinstallar riskerar att ställas tomma. De privata slakterierna betalar i dag det högsta avräkningspriset i Sverige men vill dessutom genom kraftiga prissänkningar på semin fortsätta att hjälpa grisbranschen genom de svåra tiderna.

– Även smågrisproducenten påverkas av det höga kostnadsläget och nu behövs en kraftfull åtgärd som verkligen betyder något för gårdens ekonomi, säger Avelspoolens VD Hans Agné. Vi kan inte bara sitta och se på när grisföretagarna går på knäna – nu gäller det att hålla hjulen igång. Vi behöver fler grisar i landet och inte färre!

Från och med fredag den 5/10 sänker Avelspoolen alla semindoser med 10 kronor rakt över. På detta vis hoppas vi kompensera smågrisproducenterna något för det låga smågrispris som följer när lönsamheten dalar i slaktsvinsledet innan köttpriserna hunnit stiga.

Marknadsstödet kommer att gälla tills vidare och är i dagsläget inte tidsbestämt.

Svenska Avelspoolen är de privata slakteriernas gemensamma företag som förser slakterier och uppfödare med information och kunskap i branschfrågor. Vi omsätter årligen 15 000 livdjur och 210 000 semindoser. Huvudkontoret ligger i Skövde och seminstationen finns i Malmbäck utanför Nässjö.