KLS har fått förhandsinfo

Det har varit helt vattentätt ifråga om information om Swedish Meats förslag till ny organisation. Men KLS ordförande har fått veta i förväg hur Swedish Meats föreslås organiseras i framtiden. Förmodligen för att man inte ska ta ställning för Danish Crown. Förhoppningen hos Scan är ju att KLS ska ta ställning för Scans bud i stället för Danish Crowns.

Lars Hultström säger på direkt fråga att KLS ordförande Mats Olsson fått förhandsinformation.

Givetvis vill Swedish Meats ha med slakten som går till KLS i det gemensamma utbudet av slaktdjur. KLS 7 – 8 % skulle stärka Swedish Meats position i förhandlingarna om grispriserna.

Det här blir en ny dimension för KLS medlemmar att ta ställning till i fusionsdiskussionerna. Givetvis kommer frågan att belysas vid Scans informationsmöten för KLS-medlemmar i Alvesta 6 december och Kalmar 10 december.

Samla utbudet via Swedish Meats och försöka höja priset på grisarna, eller splittra marknaden genom att sälja slakteriet till Danish Crown och åka snålskjuts på marknadsledaren?! Se där, en riktigt gammal klassisk föreningsfråga som får ny aktualitet!

Danish Crown får givetvis köpa grisar av Swedish Meats, vare sig man köper KLS-slakteriet eller inte, enligt dagens information. /LG 071204