Annika Engquist slutar som verksamhetsledare vid Svenska Pig och går tillbaka till SLA.
Annika Engquist slutar på Svenska Pig, går tillbaka till SLA

Verksamhetsledaren för Svenska Pig, Annika Engquist, har beslutat avbryta sin anställning och gå tillbaka till sin tidigare arbetsgivare SLA.

-Det finns olika idéer om hur vi ska fortsätta bygga Svenska Pig, där ett kompetenscenter för grisföretagarnas utveckling och behov är i fokus. Jag har varit ute bland grisföretagarna och frågat om vad vi ska göra och lyssnat. Jag har således tankar och idéer för Svenska Pig som jag vill utveckla, men jag känner att jag inte har förtroende för mina idéer hos alla i styrgruppen. Därför tycker jag att det är bättre att någon annan tar över ledningen för Svenska Pig, säger Annika.

-Jag jobbar kvar till februari månads slut, då jag hoppas Svenska Pig hittat en ny verksamhetsledare. Det är således ingen akut konflikt. Men jag måste känna att jag arbetar i den riktning som jag själv tror på. Svenska Pig kommer definitivt att växa, vare sig jag eller någon annan leder verksamheten, säger hon.  

Annika går tillbaka till sitt gamla arbete vid SLA, där hon också har kontakt med grisnäringen. Hon blir ansvarig för avtalsfrågorna inom jordbruket och för djursjukhusen och ska jobba med ledarskapsfrågor. /LG 071210