Quality Genetics och Finnpig bildar Nordic Genetics för avel
Pressmeddelande Quality Genetics 071214

Quality Genetics och finska Finnpig ingår avelssamarbete med fokus på konkurrenskraftigt genetiskt material till internationell kostnadsnivå och hög hälsostatus.

Quality Genetics och Finnpig har beslutat att ingå ett avelssamarbete och i går undertecknades avtalshandlingarna i det nya avelsbolaget Nordic Genetics.

Bolaget, Nordic Genetics, är ett samarbete mellan avelsbolagen Finnpig i Finland och Quality Genetics i Sverige. Samarbetet är ett viktigt steg i samordningen av avelsarbetet i Norden för att kunna erbjuda grisproducenter ett konkurrenskraftigt avelsmaterial på internationell kostnadsnivå och med bevarad hälsostatus.

I och med Nordic Genetics har vi förankrat ett starkare bolag över nationsgränserna, säger Heikki Hassinen, Vd, Finnpig.

Vi har arbetat länge med att finna en bra samarbetsform med Finland inom avel och utveckling och nu är vi äntligen i hamn. Nordic Genetics säkrar det genetiska avelsarbetet i Norden vilket stärker producenterna i primärproduktionen, säger Johan Andersson, vd, Quality Genetics.

Hela avels- och exportverksamheten och dess personal i Quality Genetics flyttas över i det nya bolaget. Seminverksamheter och livdjurshandel blir kvar i Finnpig respektive Quality Genetics. Avelsarbetet kring raserna Yorkshire och Hampshire fortsätter som förut med Nordic Genetics som ny avtalspart, vilket garanterar en långsiktighet i avelsarbetet.

Nordic Genetics verkar fr o m den 1/1, 2008.