Karsten Deibjerg Kristensen blir vd i nybildade Danish Crown K-pack AB och kontaktman mellan KLS Livsmedel AB och Danish Crown.
Karsten Deibjerg Kristensen blir vd i Danish Crown K-pack AB

Danish Crown bildar ett särskilt bolag för sin k-packanläggning i Jönköping och ett annat för KLS verksamhet. KLS-bolaget ska heta KLS Livsmedel AB, meddelade man vid KLS extra stämma i Nybro. Vem som ska utgöra styrelse vill man inte gå in på förrän KLS nästa extra stämma hålls 3 januari. Karsten Deibjerg Kristensen, Danish Crowns direktör för hemmamarknaden, blir i alla fall kontaktman mellan KLS Livsmedel AB och Danish Crown i Danmark. Det blir svensk ledning för KLS Livsmedel AB.

-Vi satsar på svensk ledning av KLS, men med stöd av dansk kompetens, sade Karsten. Vi sänder inte över någon till Sverige som sätter sig som ledare. Vi har experter utsedda som kan ge råd.

Karsten Deibjerg Kristensen blir även vd för det nybildade aktiebolaget Danish Crown K-pack AB, vari verksamheten i Jönköping ska drivas. Till Jönköping anländer grovstyckade och finstyckade detaljer, ev sker bearbetning och sedan packas detaljerna för försäljning i butik. Bearbetningen består i skivning av kotletter och vad som är vanligt i sådana här anläggningar. Mycket som ska göras i den nya anläggningen i Jönköping är sådant som idag görs i Axfoods och Hemköps butiker.

Malning av köttfärs är också något som kommer att ske i Jönköping. Det blir alltså centralt packad köttfärs, i stället för malning och paketering i butik.

I fallet Ugglarp finns redan aktiebolag som Danish Crown övertar. /LG 071218