Jan-Erik Johansson blir vd i Danish Crownägda KLS Livsmedel AB

På måndag, 4 februari, tar Danish Crown över verksamheten från KLS Livsmedel ek för. Då förs all operativ verksamhet över i Danish Crowns svenska dotterbolag KLS Livsmedel AB, enligt ett meddelande idag till kunder och leverantörer.

Meddelandet är undertecknat av Jan-Erik Johansson, KLS Livsmedel ek för, samt av Jan-Erik Johansson, KLS Livsmedel AB.

-Jag har generalfullmakt att underteckna handlingar för det nya danska bolaget KLS Livsmedel AB, förklarar Jan-Erik.

Men enligt väl underrättade källor kommer KLS Livsmedel ABs vd att heta Nils-Erik. Även om han själv inte vill säga det rakt ut.

-Det kommer ett meddelande om det på måndag, säger han.

Det jag också erfar är att Jan-Erik avgår som vd för KLS Livsmedel ek för i samband med att han flyttar över till det nya bolaget. Hans efterträdare som vd blir Anders Johansson, Östra Kråkerum, Mönsterås, en av föreningens styrelseledamöter (och grisproducent). Anders kommer att vara vd fram till 1 juli, då en likvidator tar över för att likvidera den ekonomiska föreningen, så som stämmorna bestämt.

Det är tingsrätten som tillsätter likvidator, men föreningen får föreslå lämplig person.

Det danska bolaget tar över allt, och alla, från den ekonomiska föreningen. Varken leverantörer eller kunder kommer att märka något, mer än att några bokstäver byts ut i företagsnamnet.

Från grisproduktionens sida kan vi dock alltid hoppas att grisnoteringen ändras, uppåt, när danskarna tar över. Men det får vi se. /LG 080131