Jan Persson, t v, avgår ur styrelsen.

Thomas Olander fortsätter som vd.
Danish Crown får köpa Ugglarps, tar över 8 februari

Konkurrensverket beslöt 31 januari att lämna Danish Crowns köp av Ugglarps Slakteri AB, samt 51 % i Team Ugglarp AB, utan åtgärd. Övertagandet är satt att ske nästa fredag, dvs 8 februari.

-Vi hade inga synpunkter på Danish Crowns köp av de båda slakterierna, säger Christina Szatek, handläggare av ärendet vid Konkurrensverket. Det innebär att köpet inte är på något sätt villkorat ur konkurrenssynpunkt.

-Köpet beräknas bli fullföljt nästa fredag, 8 februari, säger Ugglarps ordförande Jan Persson. I samband med att Danish Crown tar över, kommer jag att avgå som ordförande. Det blir sannolikt någon från Danish Crown som blir ordförande.

-Hur styrelsen kommer att se ut, vet jag inte i detalj. Jag har släppt detaljerna i de här frågorna, eftersom jag inte ska vara kvar på min post och endast sköter det löpande fram till övertagandet.

-Det är troligt att det blir någon svensk i styrelsen för Ugglarps Slakteri. I Team Ugglarp blir det två ledamöter, varav Tommy Olsson väntas bli den ene. Tommy har ju 49 % kvar av aktierna. Ett styrelsemöte är planerat till början av mars.

-Som vd väntas Thomas Olander sitta kvar. Det är sagt så. Det är inte troligt att Dansih Crown gör några större förändringar alls, att börja med. Det vanliga är vid övertaganden, att man fortsätter allt som tidigare, för att sedan göra de förändringar som man ser är viktiga.

-Jag tror att Danish Crown kommer att köra de tre bolagen KLS, Ugglarps Slakteri och Team Ugglarp som självständiga bolag en tid, för att sedan se vad som går att rationalisera. På sikt är det ganska sannolikt, att det blir en samordning av verksamheten, menar Jan Persson.

Själv ska Jan Persson dra sig tillbaka med ålderns rätt. Några nya slakteriuppdrag är inte planerade.

-Fler uppdrag är inget som går hem hos hustrun, kommenterar han. Jag ska försöka trappa ner, men jag har fortfarande engagemang i Kronfågel, Sydgrönt och i bolag i branscherna morrötter och tomater, säger han. /LG 080202