Bilder från Åke Ståhl Kött och Fläsk AB, Göteborg

Dalsjöfors har köpt styckningsföretaget Åke Ståhl AB, Göteborg

Dalsjöfors Slakteri Holding AB köpte idag 8 februari styckningsföretaget Åke Ståhl Kött och Fläsk AB i Göteborg, med tillträde redan idag. Företaget har drygt 20 anställda, omsätter 120 mkr och styckar 5 000 ton, både gris och nöt, endast svenskt.

-Köpet av Åke Ståhl AB är en del av vår strategi för att anpassa Dalsjöfors Slakteri till den kostym vi behöver när nya slakteriet i Bjuv blir klart, säger Peter Johansson, vd i Dalsjöfors Slakteri och nu även i det nyinköpta styckningsföretaget. Vi har som bekant ökat slakten kraftigt redan i Dalsjöfors, så vi är trångbodda i det styckningsföretag vi redan äger, Dalsjöfors Kött AB, Göteborg. Köpet innebär att vi omedelbart får ökad kapacitet och större lokaler och bättre möjlighet att hålla den service- och kvalitetsnivå vi ständigt arbetar med.

-Åke Ståhl AB har bra lokaler som passar oss. Fågelvägen ligger det nya styckningsföretaget endast ca 3 km från det vi redan har. Det blir enkelt att samordna verksamheten, säger Peter. Båda styckningsföretagen ska dock fortsätta som tidigare och med bröderna Magnus och Benny Ståhl i ledningen, även om jag själv blir vd. Vi har samma styrelse i alla tre bolagen i Dalsjöfors Slakteri Holding AB

Åke Ståhl AB bildades 1958 av Åke Ståhl, brödernas far. Det är bröderna Magnus och Benny som ägt företaget tills idag. Åke Ståhl AB var till idag ett av de större privatägda specialiserade styckningsföretag som fanns kvar i landet. Verksamheten började i Gammelstaden, flyttade 1985 till Kortedala, 10 km från Göteborgs centrum.

-Merparten av antalet slaktkroppar för styckning kommer idag från Skövde Slakteri, som är informerade om affären. Det blir nu en förhandling om de framtida leveranserna. Vi kan inte inom en nära framtid fylla behovet av slaktkroppar från Dalsjöfors, utan måste fortsätta köpa det mesta från annat håll.

Det mesta som produceras går till detaljhandeln för finstyckning, men även till charkindustrin. Bl a benfri kotlett och fläskfilé packas klart för konsument. /LG 080208