KLS höjer noteringen för slaktgrisar 50 öre vecka 11

Efter dryga tre veckor i dansk ägo höjer KLS noteringen med 50 öre, när Scan höjer 20 öre och SLP 30. KLS har traditionellt legat 25 öre över Scans notering och under senare tid 75 öre över. Nu läggs noteringen 1,05 kr över.

-Vi ser att en del andra slakterier ligger över oss, säger Jan-Erik Johansson, vd i KLS. Vi vill närma oss Dalsjöfors, Skövde och Ugglarps. Det är enda kommentaren, jämte att uppfödarna behöver pengarna.

-Om merbetalningen blir permanentad på den här nivån, vill jag inte uttala mig om. Vi sätter noteringen efter varje veckas förutsättningar.

På frågan om de ytterligare 30 örena över Scan nästa vecka är resultat av effektiv dansk rationalisering vid KLS, säger Jan-Erik:

-Det går inte att se något av rationaliseringarna i resultatet ännu, men vi använder den danska kompetensen till att sänka våra kostnader. Självklart är det så, säger han. Vi ser över alla delar av verksamheten.

-Vi har endast diskuterat ytligt om danskt utnyttjande av våra biprodukter ännu. Danskarna har ju ett stort nät av säljare i världen. Den frågan kommer givetvis på bordet så småningom.

I gotländska tidningar skrivs att KLS kan ta över hela gotländska slakten.

-KLS, jämte Scan, var inbjudna till årsmötet med de gotländska grisproducenterna. Fokus hamnade mycket på mig i artiklarna, säger Jan-Erik. Men visst kan vi slakta många fler grisar, säger han. /LG 080307

Gotlands Allehanda: Vi kan ta 100 000 grisar till

Tillbaka till Senaste Nytt