Nytänkande i Scans gatukökskoncept

Vecka 17 börjar konceptet Scanköket introduceras i 100 gatukök, 5 per vecka. Det ersätter konceptet Snabbt & Gott. Konceptet har tydligare Scan-profil, oftare nya och även lokala rätter på menyer på LCD-skärmar, samt tre storlekar på portionerna. Gatuköken ska användas för introduktion av nya produkter i butikerna. Korvhistoria skrivs på korvpapperet.

Det finns en hel del intressant nytänkande i nya konceptet, vilket är på tiden. Många gatukök behöver förnyelse. Introduktion av nya produkter i butikerna genom att börja servera dem i gatuköken verkar intressant. Vanans makt vid matinköp är stor och genom att introducera nya produkter på menyn i gatuköken kan vara ett sätt att få konsumenterna att pröva på något nytt.

Lokala rätter verkar också intressant. De "finare" restaurangerna har under senare år blivit duktiga med att lyfta fram intressanta lokala råvaror och maträtter. Det är inte en dag för snart att gatuköken följer efter. Att använda servetter och korvpapper till info om maten, verkar inte heller vara en dag för snart. Tänk så mycket bra reklamplats som förlorats genom åren!

Det verkar bli roligare att stanna till vid ett gatukök i framtiden. Mer /LG 080421

Tillbaka till Senaste Nytt