Dalsjöfors Slakteri väntar nytt toppresultat 2008 -Det är lite tidigt att summera 2008 års resultat redan drygt två veckor före nyår, men vi ser redan nu att det blir ett ännu starkare bokslut än i fjol för Dalsjöfors Slakteri, säger vd Peter Johansson. Fjolårets resultat var också mycket bra. -Vi har haft en rekordförsäljning i år, alltså den största i vår historia. -Det är nästan så man känner sig lite stolt! -Vi investerade en hel del pengar i styckningsföretaget Åke Ståhl Kött- och Fläsk AB i Göteborg under året, innan vi fick företaget som vi ville ha det. Trots detta blir det alltså ett bra årsresultat. Detta gör att vi kan gå in i nästa år med stora förhoppningar. Efter helgerna ska vi ta tag i nästa års investeringar. -Nästa år kommer vi också att bygga upp imagen av det utökade företaget med en ny logotype, som mer speglar företagets inriktning idag. Oxen i loggan är borttagen, som drog uppmärksamheten till nötkött och till slakteriets verksamhet. I stället riktas nu fokus på Dalsjöfors Kött som köttföretag. -Vi har hittills visat oss mest på bondesidan av vår verksamhet. I och med vår positiva utveckling och vår ambition, kommer vi att synas mer i konsumentledet. Det är naturligt att vi utvecklar hur och vad vi kommunicerar med vår omvärld. -Profilen vi visar är ett modernt företag i köttbranschen, som står för enkelhet, ärlighet och genuint hantverk sedan fyra generationer, säger Peter. -Mot djuruppfödarna är ambitionen den samma som tidigare, att utifrån en bra relation med uppfödaren ha kontroll över kvalitén och säkerheten genom hela kedjan, från djurets uppväxt till butiken, och därmed kunna leverera det bästa köttet som går att uppbringa. -Slutet på slaktåret blev stressigare än vanligt p g a alla helger som smular sönder veckorna. All fokus har fått läggas på att få allt att fungera med maximal slakt och att få ut varorna till kunderna. Det har inte varit enkelt att få allt att fungera. Vecka 51 blir i praktiken sista veckan på året. Sedan stannar den mesta verksamheten av. -Det som slaktas vecka 51 blir endast delvis produkter för julen. En hel del blir "vardagsmat". Varken vi eller butikerna vet hur mycket som kommer att säljas under mellandagarna och inte heller vad konsumenterna efterfrågar. -Grisarna växer dock även i jul- och nyårshelgen. För att inte få in för många slaktanmälningar har vi plockat grisarna i förväg i en del stallar, hellre än att få dem överstående i trånga boxar. -Ännu säljs det bra inför julen, men de grisar som kommer in v 51 kommer delvis att användas till mat för konsumtion efter julhelgen. Fläsktvåan håller prisnivån hyfsat, men är på nedåtgående och om några dagar hamnar det mesta i frysen. /LG 081212 Tillbaka till www.grisportalen.se |
|||
![]() |
|||