Johan Andersson slutar på Lantmännen

Johan Andersson, tills nu chef för Lantmännens division Lantbruk, slutar jobbet som han haft sedan januari 2014 och ägnar sig på heltid åt sitt lantbruksföretag i Skåne. Elisabeth Ringdahl, CFO Division Lantbruk, är tillförordnad divisionschef, tills dess att rekrytering av ersättare är klar. Johan jobbade tidigare på Scan och KLS Ugglarps.

-Om det blir heltidsarbete på gården resten av livet, vet jag inte. Jag ska i varje fall ta en längre paus från arbeten utanför gården, säger Johan. Arbetet vid Lantmännen var roligt och jag hade bra relationer med både styrelse och ledning, men det var tufft med alla omställningar och rationaliseringar. Det blev alltför tufft, så jag har inte varit på jobbet sedan i mars. Det blev för mycket att "ligga i selen" hela tiden.

Om det blir fler uppdrag i framtiden vill inte Johan säga något om tvärsäkert.

-Mitt hjärta ligger hos köttet. Har man en gång varit i köttbranschen, så är det svårt att släppa intresset. Jag följer KLS Ugglarps verksamhet kontinuerligt, även om det inte är i detalj, säger f d KLS Ugglarps-vd, som fortfarande är styrelseledamot i företaget.

Hemma på gården har Johan dels ekologisk odling, dels traditionell skånsk med maltkorn, vete, m m. Om han vill jobba utanför gården kan han åka till Polen, där Johans svärfar Kurt Paulsson vid 79 år fortfarande driver ett lantbruk med 1000-tals hektar och bl a köttdjur. Johan behöver inte gå sysslolös! /LG 160618